Hava Durumu

İzmir'de dev operasyon! Ünlü isimler de gözaltında

İzmir'de düzenlenen FETÖ operasyonunda çok sayıda hakim, savcı ve ünlü işadamları gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında İzmir'in ünlü restoranlarından Şirincan Restorant'ın sahibi de bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İzmir'de dev operasyon! Ünlü isimler de gözaltında
İzmir güne iki operasyonla başladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 192 hakim ve savcı hakkında Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) üye olma suçlamasıyla 1 Aralık'ta başlatılan soruşturma kapsamında İzmir ve ilçelerinde dün gece Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi.

İzmir merkez Çeşme,Torbalı, Kınık, Dikili ve Bergama ilçelerinde görev yapmakta olan hakim ve savcılara yönelik olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gece yapılan operasyonda 8 hakim ve savcıyı gözaltına aldı. Gözaltına alınan hakim ve savcılar sorgulanmak üzere TEM'e götürüldü.

ÜNLÜ RESTORAN VE ŞARKÜTERİ SAHİBİ DE VAR

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda düzenlenen diğer operasyonun ise FETÖ terör örgütü yapılanmasına yönelik olarak gizli tanıkların vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda yapıldığı öğrenildi.

İzmir'de örgütsel toplantılara katılan ve FETÖ örgütüne finans desteği sağladığı tespit edilen tanınmış isimlere yönelik düzenlenen operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Operasyonun İzmir ile birlikte İstanbul ve Ankara'yı da kapsadığı kaydedildi.
Yakalanan şüpheliler arasında Karşıyaka'da faaliyet yürüten Tereci Gıda'nın sahibi K.T., Şirincan Restorant'ın sahibi K.Ş. ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor M.B., Yerel Gündem İnternet Gazetesi sahibi Y. İ., Uzay Pastanesi sahibi A.A. da bulunuyor. Ayrıca şüpheliler arasında açığa alınan ve ihraç olan müftülük personelinin bulunduğu da edinilen bilgiler arasında.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.