Hava Durumu

İznik Belediyesi'nden örnek çalışma

İznik Belediyesi'nin başlattığı çalışma ile yüzlerce sokak köpeği toplanarak kısırlaştırma işlemi, kuduz aşısı, parazit aşısı ve diğer aşılar yapılarak kulaklarına mavi küpe takıldıktan sonra doğal ortamlarına geri bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İznik Belediyesi'nden örnek çalışma
İznik Belediyesi’nin, başlattığı proje ile denge veterinerlik uzman ekipleri gezici 'köpek kısırlaştırma aracı' ile çalışmalara başladı.

İznik'in değişik noktalarında yakalanan başıboş köpekler, boş bir alanda duran mobil araçta aşıları yapıldıktan sonra kısırlaştırıldı. Dört gün boyunca İznik'te çalışmaların sürdüğünü ve sokak köpeklerinin kısırlaştırıldığını belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, “Bu proje ile başıboş köpekler sokaklardan alınıyor, aşılanıyor ve kısırlaştırılıyor. Parazitlere karşı tekrar ilaçlanıyor ve alındıkları yerlere bırakılıyorlar. 4 gün süren çalışmamızda yüzlerce hayvan aşılanarak kısırlaştırılması yapıldı” dedi.

'Sokak hayvanlarını aşılama ve kısırlaştırma' projesinin insan sağlığı için olumlu bir çalışma olduğunu belirten Sargın, “İznik'te de bu çalışmaları yaptık. Sokak köpeklerini kısırlaştırıp, aşılayarak yeniden doğal ortamlarına bıraktık. İznik Tarihi ve Kültürel değerleri turizm alanında önemli bir merkezdir. Turizm ve sağlık nedeniyle de bunu yapmamız gerekiyordu. Özellikle köpeklerden insanlara kuduz başta olmak üzere bulaşan önemli hastalıklar var. Bu hastalıklardan korunmak için bu çalışmayı yürüttük. Bunun yanı sıra çocukların da sıkça muhatap oldukları bu köpeklerin aşılanması sağlık açısında önemli kazanımlar sağlayacaktır" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.