Hava Durumu

İznik'te festival coşkusu

Uluslararası İznik Çini ve Sanat Festivali dünyanın bir çok yerinden ekipleri ağırlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2018 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2018 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İznik'te festival coşkusu

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İznik Çini ve Sanat Festivali bu sene uluslararası boyut kazandı. İznik Sahili Üç Yol mevkiinden başlayan kortej yürüyüşü İznik Belediyesi Mehter Takımının marşlarıyla Milli İrade Meydanına kadar devam etti. Milli İrade Meydanında gerçekleşen açılış programında ilk olarak misafir ülkeler ve folklor ekipleri tek tek sahneye çıkarak tanıtıldı.

Makedonya, Ukrayna, Azerbaycan, Kolombiya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Masters Kılıç Kalkan, İznik Batum Derneği ve İznik Halk Dansları Folklor Ekiplerinin gösterileri ilgi gördü. Gecenin sonunda sahneyi ünlü sanatçı Ekin Uzunlar devraldı.
Belediye Başkanı Osman Sargın, "Osmanlı'nın ilk başkenti İznik'in Çini ve Sanat Festivali'ne her biriniz hoş geldiniz.Bizler 4 yıl evvel bu meydana sizlerin karşısına çıktığımızda bir çok vaatlerde bulunmuştuk. Bugün o vaatlerin tamamını gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz.Çünkü bizler bu memlekete hizmetkar olmaya talip olduk. Bu yıl 4. Uluslararası İznik Çini ve Sanat festivalini gerçekleştiriyoruz. Artık İznik alt yapısıyla, üst yapısıyla hak ettiği hâle geldi" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.