Hava Durumu

İznik'te heyecan yaratan iddia

Papa Franciscus ile Ekümenik Patrik Bartholomeos'un Kudüs'te yapılan zirvede, Hıristiyanlık tarihinde ilk ekümenik toplantısı olarak kabul edilen İznik Konsülü'nün, 1700'ncü yıldönümü olan 2025 yılında bir toplantının yapılması için alındığı öne sürülen karar, İznik İlçesi'nde günün konusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2014 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2014 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İznik'te heyecan yaratan iddia
Bursa'nın İznik ilçe Belediye Başkanı Osman Sargın, "Hıristiyanlık alemi konsülün 1700'üncü yılında bir plan tertiplemekte. Bu anlamda da Türkiye'deki bütün kiliseler birleşip İznik'te toplanıp, 8'inci konsülü burada yapmayı planlamakta. Tabii ki böyle bir çalışmanın yapılması ve İznik'te düşünülmesi bizleri heyecalandırdı" dedi.

Papa Franciscus ile Ekümenik Patrik Bartholomeos'un Kudüs'te yapılan zirvede, Hıristiyanlık tarihinde ilk ekümenik toplantısı olarak kabul edilen İznik Konsülü'nün, 1700'ncü yıldönümü olan 2025 yılında bir toplantının yapılması için alındığı öne sürülen karar, İznik İlçesi'nde günün konusu oldu. İznik Belediye Başkanı Ak Partili Osman Sargın, ilçedeki yapıyı tanımak gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

"İznik hem Hıristiyanlık hem Türk dünyası için önemli bir merkez. Orhan Bey ile birlikte İznik merkez yapılmış. Bu merkezde ilk cami olarak Ayasofya yapılmış. Ama en önemlisi Hıristiyanlık açısından çok önemli bir yere sahip olan ilçemiz, 1 ve 7'nci konsüllerinin toplandığı yer. Hıristiyanlık adına önemli kararlar burada alındı. Şimdi Hristiyanlık alemi konsülün 1700'üncü yılında bir plan tertiplemekte. Bu anlamda da Türkiye'deki bütün kiliseler birleşip burada toplanıp 8'inci konsülü burada yapmayı düşünüyor. Tabii ki böyle bir planın düşünülmesi bunun İznik'te gerçekleşmesi bizler için çok önemli. ilçemiz artık kabuğunu kırarak dünya kenti haline geldi. 2025'de böyle bir toplantı İznik'te tertip edilirse, bunun kararı verilirse bizim için onur kaynağı olur. Dünya kenti olan İznik tüm insanlığın mirası. Bu mirası tüm insanlığa sunmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz."

Belediye Başkanı Sargın, İznik'in böyle bir organizasyona ne kadar hazır olduğuna dair soruya yanıt verirken, şöyle dedi:

"Önümüzdeki yılı, İznik'in tanıtım yılı olarak ilan ettik. 2015'de İznik dünyaya açılacak. Şu anda geçen yılın turist sayısına oranla yüzde 30'luk bir artış söz konusu. Tanıtım proğramlarının artması ile bu sayı çok daha artacak. Düzenleyeceğimiz etkinlikler tamamen uluslararası olacak. O zaman turizm patlayacak." 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.