Hava Durumu

İznik'te vahşice öldürülen Japon turist davasında karar çıkmadı

Bursa'nın İznik ilçesinde, bisküvisine uyku hapı konularak uyutulduktan sonra boğulan Japon turistin öldürülmesiyle ilgili 12 yıldır süren dava 23. celseye bırakıldı. Mahkeme karar verebilmek için firari olan Tunuslu sanığın yakalanmasını bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2013 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2013 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İznik'te vahşice öldürülen Japon turist davasında karar çıkmadı

Edinilen bilgiye göre, 12 yıl önce İznik gölü kıyısında meydana gelen olayda, bisküvisine uyku hapı konularak uyuttukları Japon turist Teppei Yamamura'yı (21) boğarak öldürüp paralarını gasp etmekle suçlanan Tunuslu Nizar Ben Moncef Allagui ile Cezayirli Djamel Razali yıllarca yargılandı. 5 yıl önceki karar duruşmasında sanıklardan Cezayirli Djamel Razali toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırılırken, arkadaşı olan Tunuslu Nizar Ben Moncef Allagui ise beraat etti.

Fakat Yargıtay 1. Ceza Dairesi, mahalli mahkeme tarafından suçsuz bulunan Tunuslu Nizar Ben Moncef Allagui'nin de ceza alması gerektiğini ifade ederek, sanığın beraat kararını bozdu. Bugün açılan 22. celseye halen firarda olan Allagui yakalanamadığı için getirilemedi. Mahkeme heyeti duruşmayı sanığın yakalanması için erteledi.

Bilindiği gibi mahkeme, zaman aşımı süresinin bitimine kadar duruşmaları sanığın yakalanması için erteleyecek. Sanık bu zaman zarfında yakalanırsa yargılanacak, şayet firari durumu sürerse dosya bu gerekçeyle ortadan kaldırılacak.

İlk 12 yıl evvel hakim karşısına çıkan sanıklardan Cezayirli Djamel Razali, cinayetin yanlarında bulunan üçüncü kişi tarafından işlendiğini ileri sürmüş, Tunuslu Allagui ise olayla hiçbir alakasının olmadığını savunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.