Hava Durumu

James Bond'a 20 milyon dolar rüşvet!

Meksika hükümetinin, son Bond filminde "ülkenin sadece iyi yanlarının gösterilmesi" şartıyla yapım şirketine 20 milyon dolarlık kolaylık sağladığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2015 07:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2015 07:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
James Bond'a 20 milyon dolar rüşvet!
Son James Bond filmi "Spectre"ın bazı sahnelerine ev sahipliği yapan Meksika'nın, ülkenin iyi tanıtılması karşılığında filmin yapımcılarına milyonlarca dolarlık vergi indirimi sağladığı ortaya çıktı. Birçok kez bilgisayar korsanlarının hedefine oturan yapım şirketi Sony'ye yapılan son siber saldırıda ortaya çıkan belgelere göre; Meksika hükümetinin isteği üzerine Bond kızlarından biri de Meksikalı oldu. 

'KÖTÜ ADAM' MEKSİKALI OLMASIN

Çekimleri süren ve 2015 sonunda vizyona girmesi planlanan filmin Meksika sahneleri ile ilgili yapılan "gizli "şirket yazışmalarına göre; senaryo ilk haliyle 300 milyon doların üzerinde bir maliyete sahipti. Bunu karşılamak için de gelmiş geçmiş en büyük bütçeye sahip olmak gerektiği ifade edildi. Sony, bütçenin 250 milyon dolara indirilmesini amaçladı. Meksika hükümeti de ülkenin iyi yanlarının gösterilmesi şartıyla filme toplamda 20 milyon dolarlık kolaylık sağladı. Belgelere göre; Meksika hükümetinin isteği üzerine filmde Meksikalıların kötü adam olması engellendi. Örneğin ilk senaryoda başkent Mexico'nun belediye başkanının suikasta uğraması öngörülürken, hükümetin müdahalesiyle söz konusu suikastın başka ülke vatandaşına yapılması kararlaştırıldı. Filmde sadece 4 dakika yer alacak olan bu sahnedeki değişiklik için 14 milyon dolarlık teşvik indirimi yapıldı. Meksika yönetimi ilk senaryoda yer alan "Ölüler Günü" kutlamalarının bulunduğu sahnelerin çıkarılıp yerine başkentin havadan çekilen güzel manzarasının da filmde yer alması karşılığında da 6 milyon dolar daha vergi indirimi sağlamayı önerdi. Ayrıca, filmde yer alacağı açıklanan Meksikalı genç oyuncu Stephanie Sigman'ın sonradan "Bond kızı" olarak kadroya eklenmesinde de Meksika hükümetinin etkisi olduğu kaydedildi. 

ROMA'NIN GERÇEK BELEDİYE BAŞKANI!

Filmin çekimlerinin önemli bir kısmının gerçekleştiği İtalya'da ise James Bond, İtalyanlar tarafından başkent Roma'nın "gerçek belediye başkanı" ilan edildi. Çekimin yapıldığı mekânları kiralamak için belediyeye 1 milyon euroya yakın ücret ödeyen film yapımcılarının bu bedel karşılığında set olarak kullanılacak bölgelerin temizleneceği sözünü aldığı ancak Roma Belediyesi'nin bu vaadi gerçekleştirmediği belirtildi. İtalyan medyasında yer alan haberlere görüş bildiren bir set çalışanı, "Çekim yapılan köprüyü bile biz temizlemek zorunda kaldık" derken, İtalyan haber sitesi Linkiesta da "Roma'nın gerçek belediye başkanı Bond, James Bond" başlıklı bir haber yayımladı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.