Hava Durumu

Japonlardan Bursa'da deprem incelemesi

Bursa’yı pilot il olarak seçen Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA), İnegöl’de teknolojik afet, heyelan ve deprem araştırması yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2014 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2014 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Japonlardan Bursa'da deprem incelemesi

Japon ekibi, Bursa’nın 7 ilçesi içerisinde yer alan ve 1. derece deprem bölgesi ve aynı zamanda da 3. derece heyelan bölgesi olan İnegöl’ün deprem, heyelan ve teknolojik afet kritiğini çıkaracak. İnegöl’e gelen Japonya uzmanlar, Başbakanlık Afet Yönetim Merkezi görevlileri ile Bursa AFAD il görevlileri, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel’i makamında ziyaret ederek, yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Vekili Yel, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Bursa’nın pilot il seçildiğini ifade ederek, İnegöl’de teknolojik afet, heyelan ve deprem araştırması yapılacağı bilgisini verdi. İnegöl’ün Türkiye’de 3. derece heyelan bölgesinde yer aldığının altını çizen Yel, “Bu bakımdan da hepimizin bildiği gibi Fevziye, Turgutalp, Elmaçayır, Gülbahçe gibi mahallelerimizde (köylerimizde) AFAD tarafından çalışmalar yapıldı. İnegöl şehir merkezindeki Afet Evleri söz konusu mahalleler için yapıldı. Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile Başbakanlık AFAD ortaklaşa bu çalışmayı yapıyor.

Yaklaşık 4 yıl sürecek bir çalışma. 3 milyon dolarlık bir proje. Bursa AFAD ve belediyemiz birlikte çalışacak ve bizde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah bu da İnegöl’ümüze hayırlı bir çalışma olur. Bu konuda bizlere destek olan Bursa AFAD Müdürlüğüne ve AFAD Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz” dedi.
İnegöl’de heyelan incelemesi yapacak olan Yachiyo Mühendislik firmasının heyelan uzmanı Nobuyuki Iıjıma, “Burada daha evvel pek çok heyelan olmuş. Burada heyelan ile ilgili yapacağımız kılavuzda, heyelandan gelecek zararları asgariye istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından heyet, ilk araştırmasının yapılacağı Gülbahçe Mahallesi'ne gitti. Daha sonra Hilmiye ile Mesruriye mahallelerinde de araştırma yapacak olan heyet, 17 mahallede teknolojik afet, heyelan ve deprem araştırması yapacak. Araştırma çalışmalarının 4 yıl süreceği bildirilirken, alınacak tedbirler hakkında birtakım tavsiyelerde bulunulacağı belirtildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.