Hava Durumu

Justin Bieber’ın ırkçı esprinin videosu ortalığı karıştırdı

Kanadalı ünlü pop yıldızı Justin Bieber’ın 3 yıl önce 17 yaşındayken siyahilere yönelik yaptığı ırkçı esprinin videosu yayınlandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2014 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2014 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Justin Bieber’ın ırkçı esprinin videosu ortalığı karıştırdı

Görüntülerin hızla yayılmasının ardından Bieber özür dileyerek, çocukça ve düşüncesizce yapılmış bir şaka olduğunu söyledi.

Justin Bieber’ın ırkçı espri içeren videosunda şarkıcı bir kız arkadaşı ile birlikte otururken görünüyor. Bu sırada Bieber, “Siyahiler neden elektrikli testereden korkar?” şeklinde bir soru soruyor. Bu sırada görüntüde olmayan bir arkadaşı Bieber’ı yapacağı espri için "sakın söyleme" diyerek uyarıyor. Sorusunu kendi cevaplayan Justin Bieber, ABD’de siyahi asıllılara köle olduğunu ifade etmek için kullanılan “zenci” tabirini tekrarlayarak bir şaka yapıyor. Şakada kelimeyle ses benzerliği yapan Bieber, “Kaç, zenci, zenci, zenci, zenci, zenci” diyor.

Ortaya çıkan videonun 2011 yılında yayınlanan Justin Bieber’ın “Never Say Never” adlı belgesel filmi sırasında çekilmiş olduğu ifade edildi. O dönemde daha 17 yaşında olan Justin Bieber videonun gün yüzüne çıkmasıyla birlikte yaptığı ırkçı espri için özür diledi. Yaptığı şakanın düşüncesizce ve çocukça olduğunu belirten Bieber açıklamasında, “Genç bir adam olarak bazı kelimelerin ne kadar güçlü ve ne kadar kırıcı olabileceğini anlamamıştım” şeklinde konuştu.

Justin Biber ve menajerinin videodan haberdar oldukları ve daha önce videonun medyada yayınlanmaması için para ile satın almaya çalıştıkları iddia edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.