Hava Durumu

Kabil'de Türk konvoya bombalı saldırı! 1 şehit

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup bir personelin şehit olduğu, bir personelin de yaralandığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 08:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 08:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kabil'de Türk konvoya bombalı saldırı! 1 şehit
Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) mensup bir personelin şehit olduğu, bir personelin de yaralandığı bildirildi. Saldırıyı Taliban üslendi. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Kabil'de, Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli koruma timinin aracına, Türkiye saati ile 05.45 sularında, bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, saldırıda, TSK mensubu bir personelin şehit olduğu, bir personelin de yaralandığı kaydedildi.

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Eyüp Salanyi de intihar saldırısının Türk vatandaşlarının kullandığı aracı hedef aldığını söyledi.

CNN Türk televizyonu, Türkiye dışişleri bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye dayanarak, hayatını kaybeden kişinin zırhlı araç içindeki güvenlik görevlisi olduğunu duyurdu. Büyükelçinin ise iyi olduğunu aktardı.

Associated Press (AP) haber ajansına göre Afganistan İçişleri bakan yardımcısı Muhammed Eyüp Salangi "Hedef Türkiye büyükelçiliği aracı idi. Bir kişi yaralandı ve muhtemelen (elçilik aracının) sürücüsü hayatını kaybetti" dedi.

Taliban ise medyaya gönderdiği kısa bir mesajla saldırıyı üstlenerek, hedefin, "yabancıların araç konvoyu" olduğunu söyledi.

Saldırı büyükelçilik binasının dışında, kapının yan tarafında meydana geldi. Kabil'deki Türkiye büyükelçiliği, İran ve Almanya büyükelçilikleri ile aynı bölgede bulunuyor.

AP haber ajansına ait görüntülerde üzerinde Türkiye'ye ait diplomatik plaka olan iki siyah zırhlı araç saldırının olduğu yerde görülüyor ve yaralı bir kişinin bir araçtan çıkarıldığı görülüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.