Hava Durumu

Kabine toplantısı sonrası Kalın'dan açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Kalın, "S-400'lerin yakın bir zamanda teslimatı başlayacak ve aktif bir şekilde kullanılacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2019 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2019 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kabine toplantısı sonrası Kalın'dan açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları;

(Astana süreci) Türkiye, Rusya ve İran'ın katılacağı Üçlü Zirve, ağustos ayı içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Geçen yıl Ekim ayında İstanbul'da yaptığımız dörtlü zirvenin ikinci toplantısının yine Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde Türkiye'de yapılması konusunda da muhataplarla mutabık kalındı G20 zirvesinde. Dolayısıyla burada da Türkiye, Rusya, Almanya, Fransa liderlerinin katılımıyla muhtemelen Ağustos ayının sonunda ya da Eylül ayının başında yani BM Genel Kurulu'na gitmeden önce bir dörtlü zirvenin yapılması planlanıyor. Burada da Suriye başta olmak üzere bölgedeki genel güvenlik konuları etraflı şekilde ele alınacak.

Döviz kurundaki iyileşme sevindirici bir haber. Sayın Cumhurbaşkanımızın G20'de yaptığı temaslar ve sonrasında oluşan olumlu hava çerçevesinde yaşanan olumlu gelişmeyi de devam edeceği yönünde değerlendiriyoruz.

(S-400'le ne zaman gelecek) Artık Nihai aşamalara hızla ilerliyoruz. S-400'lerin yakın bir zamanda teslimatı başlayacak ve aktif bir şekilde kullanılacak. NATO sistemi içerisinde yer alan güvenlik sistemimize bir tehdit ya da tehlike oluşturacak bir savunma sistemi değildir. Nereye konuşlandırılacağı konusunda çalışmaları Milli Savunma Bakanlığımız, Hava Kuvvetleri Komutanlığımız ve kuvvet komutanlıklarımız birlikte yürütüyorlar.

(Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) Yeni ihtiyaçlar, yeni sınamalar ortaya çıktıkça sistemin güncellenmesi, yeni adımların atılması normaldir"

Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını yaptı fakat çalışma esas ve usulleriyle ilgili çalışma devam ediyor. Tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza arz edilecek, onaylandığında Resmi Gazete'de yayımlanacaktır.

(Erdoğan, Babacan'la görüştü iddiası) Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Ali Babacan ile bir görüşmesi olmuştur.İçeriğiyle ilgili benim şu an bilgi vermem uygun olmaz. İçeriğiyle ilgili uygun görürse Sayın Cumhurbaşkanımız, uygun bir zamanda ne oldu ise o şekliyle paylaşırlar.

(Kabine revizyonu iddiaları) Bugün itibariyle gündemimizde böyle bir şey yok.

Libya'da yaşananlarda endişe duyuyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.