Hava Durumu

Kabus gibi! 7 yaşındaki çocuğun kulağından...

Adana'da kulağından rahatsızlanması sonucu hastaneye götürülen 7 yaşındaki çocuğun kulağından 14 sinek larvası bulundu

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kabus gibi! 7 yaşındaki çocuğun kulağından...
Adana'da hastaneye götürülen 7 yaşındaki bir çocuğun  kulağından 14 sinek larvası çıkartıldı.Alınan bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi Akdeniz Mahallesi'nde  ikamet eden 7 yaşındaki Mehmet Elma, kulağından rahatsızlanması üzerine yakınları  tarafından Adana Numune eğitimve Araştırma Hastanesine götürüldü.
   
Doktorlar çocuğun kulağında "at sineği" tarafından bırakılan larvalar  olduğunu tespit etti. İlk müdahalede kulağından 13 larva çıkartılan Elma, daha  sonra ameliyata alındı. Buradaki müdahalede de çocuğun kulağının arka bölümlerine  gizlenmiş 1 larva daha çıkartıldı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu  belirtildi.
   
Baba Mehmet Elma, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun kulağında  akıntılar olduğunu belirtti. İlk anda oğlunun kulağındakileri fark etmediklerini  ifade eden Elma, "Oğlum kulağımda bir şeyler kımıldadığını, kaşıntı yaptığını ve  ağrıdığını söyledi. Biz de hemen Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine  getirdik. Allah razı olsun doktorlarımız hemen ilgilendi, gereğini yaptılar."  dedi.
   
Elma'ya ilk müdahale eden kulak burun boğaz asistan doktoru Çağrı  Derici ise ilk müdahalede 10 larva çıkarttıklarını söyledi. Çocuğun dinlenmesi  için bir süre beklediklerini ifade eden Derici, daha sonraki müdahalede 3  larvanın daha alındığını anlattı.
   
Elma'nın başka larva olup olmadığını kontrol için tomografi  çektiklerini belirten Derici, "Çocuğumuzun kulak arkasında da bir doluluk  olduğunu görünce ameliyat edilmesine karar verdik. Ameliyat esnasında bir larva  daha bulduk ve çıkarttık. Kulağın iyi bir şekilde havalanmasını sağladık." dedi.
   
Kulak temizliği konusunda anne ve babalara tavsiyede bulunan Derici,  şunları kaydetti:
   
"Bu tarz durumlar hijyenik koşullar gerçekten çok kötü olduğunda  ortaya çıkıyor. Özellikle başımızı koyduğumuz yastık çarşaf ve yattığımız yerin  hijyeni çok önemli. Çocuklarını en küçük şikayette mutlaka doktora götürsünler.  Bu konuda ailelerin biraz daha farkında olması gerekiyor. El temizliği vücut  temizliği çok önemli ve dikkat etmeleri gerekiyor."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.