Hava Durumu

Kaçak yollarla Türkiye'ye sokuldu! Hepsi imha edilecek

Hindistan, Çin ve Tayland gibi ülkelerden Türkiye'ye kaçak yollarla sokularak Gümrük Bakanlığı'nca uygulanan testlere girilmediği ortaya çıkan piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan çocuk oyuncağı ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2018 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kaçak yollarla Türkiye'ye sokuldu! Hepsi imha edilecek

Yurt dışından getirilen oyuncakların Sağlık Bakanlığı tarafından insan sağlığını tehlikeye sokan ürünler listesinde yer aldığı tespit edilirken, 3 şebeke üyesi iş yerlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Geçtiğimiz ay Altındağ ilçesine bağlı Ziraat Mahallesi'nde meydana gelen olayda polis ekiplerine yurt dışından kaçak olarak getirilen oyuncakların satıldığı ihbarı üzerine harekete geçen ekipler tarafından 4 iş yerine operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan çocuk oyuncağı ele geçirildi. Hindistan, Çin ve Tayland gibi ülkelerden Türkiye'ye kaçak yollarla sokulan ürünlerin Gümrük Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan testlere girmediği anlaşıldı. Yapılan baskında ele geçirilen oyuncakların insan sağlığı için tehlike oluşturduğu, içerisinde kanserojen olan maddelere rastlanıldığı belirlendi. İş yerlerine düzenlenen operasyonlarda Ü.A., A.K. ve M.P. gözaltına alındı. Ayrıca el konulan 33 bin adet oyuncağın imha edileceği bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.