Hava Durumu

Kaçakçılık operasyonu! Tam 260 bin liralık...

Ukrayna'dan yasa dışı yollarla yurda sokulan 14 kilogram kehribara el konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2018 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2018 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kaçakçılık operasyonu! Tam 260 bin liralık...

Ürünlerin toplam piyasa değerinin yaklaşık 260 bin lira olduğu belirtildi. Gramının ise 5 dolara satılıyor.

Ankara'da Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda Ukrayna'dan yasa dışı yollar ile yurda sokulan ve gramı 5 dolardan satılan 14 kilogram kehribar ele geçirildi. Damla kaya olarak bilinen parça kayalar ile bu kayalardan işlenmiş çok sayıda tesbih, bilezik ve kolyeye el konulurken, ele geçirilen kehribar malzemelerinin toplam piyasa değerinin 260 bin lira olduğu öğrenildi.

Ankara Dikmen'de geçtiğimiz pazar günü saat 14.00 sıralarında antika pazarı olarak bilinen yerde yurda kaçak yollarla giriş yapılan kehribar malzemelerinden oluşan ürünlerin satıldığı bilgisi üzerine kaçakçılık ekipleri harekete geçti. Ukrayna'dan yasa dışı yollarla Türkiye'ye getirildiği tespit edilen kehribarlara el konulurken, ürünleri satan B.D. gözaltına alındı. Damla kaya olarak bilinen parça kayalar ile bu kayalardan işlenmiş çok sayıda tesbih, bilezik ve kolyenin tezgahta sergilendiği bildirildi. Toplam 14 kilogram ele geçirilen kehribardan oluşan ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 260 bin lira olduğu belirlenirken, gramının ise 5 dolara satıldığı öğrenildi.

İTİRAF ETTİ

Ele geçirilen malzemelerin 3 kilogramı kehribardan oluşan ve damla olarak bilinen kaya, 2 kilogram 500 gramı kayalardan imal edilmiş kehribar tesbih, yaklaşık 3 kilogramı damla olarak bilinen kayadan imal edilmiş kehribar bileklik, yaklaşık 5 kilogramı damla olarak bilinen kayadan imal edilmiş kehribar kolye ve 320 gramı da farklı ölçülerde kesilmiş kehribar kayaparçasından oluştuğu bildirildi. Kehribarın Ukrayna'dan geldiğini itiraf eden şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.