Hava Durumu

Kaçarak evlendiği ikinci eşi önce kabusu sonra katili oldu

Bolulu Fatma, ilk evliliğini 15 yaşında 'berdel' usulü yaptı, 16'sında anne oldu. Kaçarak evlendiği ikinci eşi, önce kabusu, sonunda da katili oldu. Fatma'nın acı dolu hayatı 33'ünde son buldu.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 07:47
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 07:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kaçarak evlendiği ikinci eşi önce kabusu sonra katili oldu
Ankara Karanfil Sokak'ta 30 Eylül'de meydana gelen cinayetin ardından, bir kadının acı dolu hayatı çıktı.

15'İNDE GELİN, 16'SINDA ANNE OLDU

Her şey, Bolu'da yaşayan o tarihte henüz 13 yaşındaki Fatma ile abisinin asker arkadaşı Yaşar A. arasında doğan yakınlık ile başladı. Yaşar A., Fatma'yı istetti. Aile, izin vermeyince, Yaşar A. Fatma'yı kaçırdı. Bir gün sonra yakalanan Yaşar A. ile Fatma için, 'berdel' karşılığı evlenmelerine ailelerden izin çıktı. Sonuçta 15'ine gelen Fatma ile Yaşar A. (22), onun 15 yaşındaki kız kardeşi Makbule K. ile de Fatma'nın abisi Fatih (23) evlendirildi. Fatma ve yengesi Makbule, 16'larında ilk çocuklarını dünyaya getirdiler.

İLK EŞİNİ 'KAZAYLA' VURDU

Bir süre sonra bir tavuk üretim fabrikasında işe başlayan Fatma, önce kâbusu sonra katili olacak adamla tanıştı. Aynı yerde çalışan Nihat Metinöz, Fatma'ya âşık oldu. Evli ve iki engelli çocuk sahibi Metinöz'ün eşi, o tarihlerde tüfekle yaralandı. Ancak Nihat Metinöz, 'tüfeğin doldururken kazara ateşlendiğini' beyan edince, soruşturma kapandı. Sürekli şiddet gören eşi Asiye, babasının evine taşındı.



"KARIN SENİ ALDATIYOR"

Bu arada Nihat Metinöz, mesai arkadaşı Fatma'yla dostluğunu geliştirdi. İkilinin sohbetleri, Fatma'nın kocası ve ailesinin kulağına "Karın seni aldatıyor" diye ulaştı. Nihat Metinöz, bunalan Fatma'yı Ankara'ya kaçmaya ikna etti.

PİŞMAN OLDU AMA...

Sonradan pişman olan Fatma, kocası ve ailesinin yanına dönmek istese de korktu, yapamadı. İkinci çocuğuna hamile kalan Fatma kocasından, Nihat karısından boşandı, çift evlendi. Fatma 15 gün sonra ikinci, 2007'de üçüncü çocuğunu doğurdu.

VE ŞİDDET BAŞLADI, KAFASINDA SANDALYE KIRDI

Ancak apartman görevlisi Metinöz, Fatma'ya sık sık şiddet uygulamaya başladı. Cinayetten 6 ay önce kocası kafasında sandelye kırınca evi terk eden Fatma, abisi ve yengesinin yanına sığındı. Boşanmak isteyen Fatma'yı ailesi her defasında kocasına dönmeye ikna etti. Ancak korku evinde Fatma'yı daha fazla şiddet bekliyordu.

SON SÖZÜ "BABA, DAYANAMIYORUM" OLDU

Daha fazla dayanamayan Fatma, cinayetten birkaç saat önce Bolu'daki babasını arayarak dayanamadığını, boşanmak istediğini ağlayarak anlattı. Babasından onay alan Fatma, kararını kocasına açıkladı. Çılgına dönen Nihat Metinöz, iki çocuklarını alt katta oturan kız kardeşinin evine gönderip, ilk karısını 'vuran' tüfekle Fatma'ya iki kez ateş etti, aynı tüfekle intihara kalkıştı.
Sonuçta Fatma'nın çile dolu 33 yılı, kocasının elinde son buldu. Ağır yaralı kocayı, eğer yaşarsa uzun bir cezaevi hayatı bekliyor. Ortada kalan en büyüğü 17, en küçüğü 9 yaşındaki üç çocuk yengeleri Makbule'ye gitti. Evlere temizliğe giden ve tek odalı evde eşi ile yaşayan Makbule şimdi kendi çocukları ile 6 çocuğa bakmaya çalışıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.