Hava Durumu

Kadıbeşegil Rotaryenlere halkla ilişkileri anlattı

Rotary 2440. Bölge Federasyonu'na bağlı Muradiye Rotary Kulübü Bursa'da bu dönem görev yapan ve gelecek dönemde görev alacak başkanlar ve yöneticiler için 'Halkla İlişkiler Semineri' düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2017 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadıbeşegil Rotaryenlere halkla ilişkileri anlattı

Seminere ünlü Stratejik İletişim ve Kurum İtibarı Yönetimi uzmanı Salim Kadıbeşegil konuşmacı olarak katıldı ve bir bilim dalı olan halkla ilişkilerin önemini anlattı. Seminerde, Denizbank Bölge Müdürü Burak Bozkaya, Denizbank'ın yaptığı halkla ilişkiler çalışmaları hakkındaki tecrübelerini paylaşırken, Federasyonun Basın Danışmanı İbrahim Çoban, medya ile doğru iletişim kurma yöntemlerini anlattı. Seminerin moderatörlüğünü de Federasyonun Halkla İlişkiler Komite Başkanı Nedim Atilla yaptı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Muradiye Rotary Kulübü Başkanı Arzu Şahin, günümüzde Halkla İlişkiler çalışmalarının daha önem kazandığı bir süreç yaşandığını söyledi.

Stratejik İletişim ve Kurum İtibarı Yönetimi uzmanı Salim Kadıbeşegil, "21. Yüzyılda olmazsa olmaz halkla ilişkiler" konulu sunumunda Rotary'nin bir marka olarak görülmesi gerektiğini ve bu markanın itibarının korunması için mutlaka profesyonel destekle halkla ilişkiler çalışması yürütülmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. Halkla ilişkiler çalışmalarının el yordamıyla yapılamayacak kadar önemli olduğunu söyleyen Kadıbeşegil, "Ben falanca gazeteden filanca gazeteciyi tanıyorum" mantığı ile halkla ilişkiler olmayacağını belirterek, "Biz buna merdiven altı halkla ilişkiler diyoruz. Bu şekilde bir yere varılmaz. Konunun uzmanları ile birlikte strateji geliştirmek gerekir" dedi.

Salim Kadıbeşegil, Halkla İlişkiler konusunda yapılan çeşitli hatalardan da bahsetti. Doğru iletişimin öneminin her geçen gün daha da arttığına vurgu yapan Kadıbeşegil, "Burada Rotary'de bir şirket olarak düşünelim. Şimdi size soruyorum, şirketlerin itibarlarını yönetmek daha önemli bir işi var mıdır? Eğer yoksa itibarlarınızı hangi süreçlerle yönetiyorsunuz? Bu işin sorumlusu kimler olmalı? İtibar yönetiminin yaptığınız işin sonuçlarına katkısı nedir? Nasıl ölçümlenir? İşte bu sorulara baştan cevap vermeli, çalışmalarınızı bu plana göre yapmalısınız" dedi.

Halkla İlişkileri doğru yapmalıyız

Seminer sonunda konuşan Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı İsmail Rodoplu, Rotary kulüpleri için halkla ilişkilerin, hizmetlerin kitlelere doğru ve etkin bir şekilde anlatılması, ulaştırılması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Günümüzde ticari kuruluşlardan, sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerine kadar herkesin halkla ilişkilere ihtiyacı olduğunu kaydeden Federasyon Başkanı Rodoplu, "Hizmetlerimizi, ancak sağlıklı halkla ilişkiler uygulamalarıyla, yazılı, görsel ve sosyal medya kuruluşlarında doğru şekilde yer alarak daha iyi anlatabileceğimizi biliyoruz. Kitlelere, daha kolay ulaşabilmek ve kendimizi doğru anlatabilmek için halkla ilişkilerin göz ardı edilmeyecek kadar önemli bir faaliyet olduğunu unutmamalıyız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.