Hava Durumu

Kadıköy'de Samba! Gol başına 750 bin Euro ödedik

Türkiye özel karşılaşmada Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda ağırladığı Brezilya'ya 4-0 mağlup oldu. Sambacıların gollerini Neymar (2), William ve Semih kendi kalesine attı. Böylece Türkiye'de özel maç yapmak için 3 milyon Euro'ya anlaştığımız Brezilya'ya gol başına 750 bin Euro ödedik.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2014 22:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2014 22:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadıköy'de Samba! Gol başına 750 bin Euro ödedik
A Milli Futbol Takımımız, EURO 2016 Elemeleri'nde oynayacağı Kazakistan maçı öncesinde, Brezilya ile hazırlık karşılaşması yaptı. 

Brezilya, 20. dakikada Neymar'ın attığı golle Milli Takımımız karşısında 1-0 öne geçti. Orta alandan gelişen atakta Fernandinho'nun savunma arkasına havadan gönderdiği uzun pas ile topla buluşan Neymar, Volkan ile karşı karşıya pozisyonda sağ ayağının dışıyla vuruşunu yaparak toğu ağlara gönderdi.

Maçın 24. dakikasında sağ kanattan Danilo'nun yaptığı ortaya Semih Kaya uzaklaştırmak isterken ters bir vuruş yaptı ve topu kendi ağlarına gönderdi. Bu golle Brezilya farkı 2'ye çıkarmış oldu: 0-2.

Dakikalar 44'ü gösterdiğinde Willian'ın golü ile Brezilya, Milli Takımımız karşısında skoru 3-0'a getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Maçın ikinci yarısında dakika 60'ta Brezilya Neymar'ın golü ile farkı 4'e çıkardı. Ceza sahası dışı sol çaprazında Willian ile paslaşan Neymar ceza sahasına girdi ve altıpas sol çaprazından plase vuruşunu yaparak Sambacılar'ın dördüncü golüne imza attı. Karşılaşmanın geriye kalan dakikalarında gol olmadı ve A Milli Futbol Takımımız, Brezilya karşısında 4-0'lık yenilgi aldı.



MAÇ ÖNCESİ...

Avrupa Şampiyonası 2016 Grup elemelerinde başarısız sonuçlar alan milli takım hazırlık maçında Brezilya ile karşılaşıyor. Milli Takım elemelerde A Grubu'nda İzlanda'ya 3-0, Çek Cumhuriyeti'ne ise 2-1 mağlup olmuş Letonya ile de 1-1 berabere kalmıştı. A Milliler A Grubu'nda 1 puanla son sırada bulunuyor.  

Brezilya ise ev sahipliği yaptığı 2014 Dünya Kupası'nda büyük bir hezimet yaşadıktan sonra yenilenmeye gitmiş ve takımın başına Dunga getirilmişti. 2014 Dünya Kupası sonrasında Dunga yönetiminde çıktığı 4 hazırlık maçından da galibiyetle ayrılan Sambacılar, bu maçlarda 8 gol atıp kalesinde gol görmedi. 

RAKİP BREZİLYA OLUNCA MİLLİ TAKIM KAPALI GİŞE OYNADI

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Brezilya ile karşılaştığı özel maça Türk futbolseverler yoğun ilgi gösterdi. 52 bin kişilik Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maçın biletlerinin tamamı tükenirken, Türk futbolseverler dünya futbolunun önemli yıldızlarını tribünden izleme şansı yakaladı.  Karşılaşmaya, Türkiye'de bulunan Brezilyalı sporcular da ilgi gösterdi. Sadece futbol değil, diğer branşlarda sporcu olup Türkiye'de forma giyen Brezilyalı sporculara, TFF tarafından davetiye yollandı.



Yerli ve yabancı basının da büyük ilgi gösterdiği maçı toplam 283 gazeteci takip ederken, bunların 50'sinden fazlasının ağırlıklı Brezilyalı olmak üzere yabancı basın mensupları olduğu belirtildi. Karşılaşma öncesinde Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı da sahaya çıktı ve seyircileri selamladı. Tribünler de sporculara büyük sevgi gösterisinde bulundu. Öte yandan tarihi maçı, TFF tarafından davet edilen ALS hastaları da seyretti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.