Hava Durumu

Kadıköy'deki psikolog cinayeti davası başladı

Psikolog Alper Engeler'i öldürdüğü iddia edilen şüphelinin "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2018 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2018 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadıköy'deki psikolog cinayeti davası başladı

Kadıköy'de psikolog Alper Engeler'i bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen şüphelinin, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hızır Erdoğan ile avukatı katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan sanık Erdoğan, yaklaşık 10 yıldır Kadıköy'de ikamet ettiğini belirterek, olay günü gece uykudayken cam ve kapısına şiddetli vurma sesiyle uyandığını, bir gölge ve karartı gördüğünü iddia etti.

Erdoğan, "Cam ve kepenkleri tekmeleyen kişi bir süre sonra uzaklaştı. Dışarıya baktığımda, karşı kaldırımda yer alan terzi dükkanının önünde birisinin eğilip montundan bir zıpkın çıkardığını gördüm. Bu kişi elindeki zıpkınla etrafa atış yapıyordu. Terzinin kepengine de atış yaptı." iddiasını dillendirdi.

Şahsın eliyle zıpkını isabet ettiği yerden çıkarırken endişeye kapıldığını anlatan Hızır Erdoğan, şunları kaydetti:

"Üstümü giyindim, kapıyı açtım. Terzi dükkanına bakıp hasarı inceleyecektim. Aşağıdan birinin yalpalayarak geldiğini gördüm. Baktığımda şahsın Alper olduğunu farkettim. Yine küfür etti. Montuna davranınca zıpkını çıkartacağını düşündüm. Bu telaş içinde komodin üzerindeki bıçağı elime aldım. Şahsa 'defol git başımı belaya sokma' dedim. Bıçağı sağa sola salladım. Bu esnada temas ettirmedim. Ben çekileceğini düşündüm. Üzerime atladı. Kendisiyle boğuştuk. Bir müddet sonra ayrıldık. Sol kolu üzerine birden sert bir şekilde düştü. Anormal bir şekilde alkol kokusu geliyordu. Bayıldığını düşünerek oradan ayrıldım. Daha sonra arkadaşımı arayarak şahsın yerde yatıp yatmadığını sordum. Ambulans çağırmasını söyledim. Pişmanım. Böyle bir şey olsun istemezdim."

Alper Engeler'in nasıl öldüğünü bilmediğini ileri süren Hızır Erdoğan, "Ben hedef gözetmeden rastgele bıçağı salladım. Korkup kaçsın diye salladım. Ancak korkmadı üzerime çullandı." ifadelerini kullandı.

Sanık avukatı Yalçın Bingöl de müvekkilinin savunmalarına katıldığını söyledi.

Mahkeme Başkanı Adem Kahriman, 21 santimetre uzunluğundaki bıçağı sanığa göstererek, aynı bıçak olup olmadığını sordu sordu. Sanık Erdoğan da, "Bıçak bu bıçak olabilir. Bir diyeceğim yoktur." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Kadıköy Moda Ağabey Sokağı'nda 11 Ocak 2017'de meydana gelen olayda Alper Engeler ile Hızır Erdoğan arasında tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Erdoğan, psikolog Engeler'i bıçaklamıştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Engeler'in hayatını kaybettiğini belirlemişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Erdoğan'ın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.