Hava Durumu

Kadın Girişimciler'den KOSGEB'e ziyaret

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyetlerini yürüten TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Müdürü Erkan Güngör'ü ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2017 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2017 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadın Girişimciler'den KOSGEB'e ziyaret

BTSO destekleriyle altında çalışmalarını tüm hızıyla sürdürerek kadın girişimcilerin ekonomide daha fazla yer almalarını hedefleyen TOBB Bursa KGK İcra Kurulu Üyeleri, KOSGEB Bursa Müdürü Erkan Güngör'ü makamında ziyaret etti. KOSGEB desteklerinin görüşüldüğü ziyarette, yeni göreve gelen Güngör'e de hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu.

"YENİ KADIN GİRİŞİMCİLERİ KAZANDIRIYORUZ"

Nüfusun yüzde 50'sini oluşturan kadınların iş dünyasında daha aktif olmalarını hedefleyen TOBB Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir, kurulun çalışmalarını aktardı. Kadınların üreterek veya çalışarak ekonomiye katkı sağlayacaklarını ifade eden Özdemir, "Bizler TOBB Bursa KGK olarak kadınlarımızın iş hayatında daha aktif olmalarını istiyoruz. Ekonomiye fayda sağlamalarını, kendilerine fayda sağlamalarını hedefliyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz sene 'Bir Fikrim Var' projemiz ile kadın girişimcilerimize yönelik bir bir yarışma düzenledik. Ayrıca bu proje kapsamında kadın girişimcilerimiz 2 günlük eğitim kampına katıldı" dedi. KOSGEB'in desteklerinin de girişimciler için önemli olduğunu belirten Özdemir, Türkiye ve Bursa ekonomisine daha fazla kadın girişimci kazandırmak adına KOSGEB'in girişimcilik kurslarına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

"DEVLETİMİZ KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK UYGULUYOR"

TOBB Bursa KGK'nın projelerini Başkan Nurcan Özdemir'den dinleyen KOSGEB Bursa Müdürü Erkan Güngör, "Dünyada ortalamala yüzde 9'luk olan iş kurma oranı, Bursa'da ise yüzde 11. Kentimizde yapılan başvuruların yüzde 60'ını kadınlarımız oluşturuyor. Bu oran bizi oldukça memnun ediyor, ancak kadınlarımızdan sektörel anlamda farklılıklar bekliyoruz, kadınlarımızın üretim yapmasını istiyoruz" diye konuştu.

"DESTEKLER KOSGEB BÜTÇESİ'NİN 2,5 KATI"

Türkiye'de 3 milyon işletme bulunduğunu ve bunların yüzde 93,7'sinin micro, yüzde 0,1'inin büyük işletme olduğunu belirten Güngör, KOSGEB olarak verilen desteklerin KOSGEB'in bütçesinin 2,5 katına denk geldiğini ifade etti. Güngör ayrıca "Toplam 2,5 milyon TL'lik kaynağı bize başvuran işletmelerimize dağıtmamız gerekiyor. Kayıtlara baktığımızda 1 Mart itibari ile 770 bin başvuru aldık" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.