Hava Durumu

Kadınlar evden çıkamayacak

Musul'da kontrolü ele geçiren Irak Şam İslam Devleti "şeriat kuralları" yayımladı. O kurallara göre kadınların örtünmesi şart ve ancak zorunlu hallerde evlerinden dışarı çıkabilir.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2014 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2014 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadınlar evden çıkamayacak

The Telegraph gazetesinin haberine göre Irak-Şam İslam Devleti Musul’u ele geçirdikten sonra kentte yaşayanlara yönelik uyulması gereken kurallar listesi yayımladı.

NAMAZ KILMAK ŞART

Kendilerini "İslam'ın askerleri" olarak tanımlayan ve "Halifeliği yeniden getirme sorumluluğu üstlendiklerini" söyleyen IŞİD'liler, kentteki bütün Müslümanlara beş namaz vaktinde camiye gelme şartı koydu.

PARAYA EL SÜRENİN ELİ KESİLECEK

Irak Bankası'ndaki 500 milyon dolara el koyduklarını doğrulayan IŞİD'liler, parayı harcama yetkisinin örgüt imamlarında olduğunu, paraya el sürenlerin ellerinin kesileceğini duyurdu.

KAMUSAL ALANDA TOPLANMAK YASAK

Uyuşturucu, Alkol ve sigarayı yasaklayan örgüt, IŞİD'in çağrısı dışında kamusal alanlarda toplanılmasına izin verilmeyeceğini kaydetti. Bölgedeki aşiret liderlerini ve şeyhleri devletle işbirliği yapmamaları konusunda uyaran örgüt, polis, asker ve diğer "kafir" kurumlarda çalışanların tövbe etmedikleri takdirde cezalandırılacaklarını söyledi. Örgüt, kentte tövbe için "özel mekanlar" tesis edileceğini vurguladı.

BÜTÜN TÜRBELER YIKILACAK

IŞİD, tüm türbelerin, mezarlıkların ve anıtların yıkılacağını belirtti.

KADINLARIN EVDEN ÇIKMASI YASAK

Son olarak, tüm kadınların "edebe uygun" şekilde örtünmesi gerektiğini belirten IŞİD, kadınların zorunlu haller dışında evden çıkmaması gerektiğini kaydetti.

Listeye imza atansa IŞİD imamı Ebubekir el-Kuraşi. Kuraşi kurallara yazdığı notta kentin bu zamana kadar seküler, Baasçı ve Safevi yönetimlerin yaşadığını, artık sıranın İslam devletine geldiğini de belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.