Hava Durumu

Kadınlar plajındaki erkek cankurtaran ortalığı karıştırdı

Zonguldak’ta salı ve perşembe günleri kadınlara tahsis edilen Kapuz Plajı’nda tatilcilerden bazıları, erkek cankurtaranların görev yapmasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2014 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2014 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadınlar plajındaki erkek cankurtaran ortalığı karıştırdı

Zonguldak’ta hava sıcaklığının 30 dereceyi bulmasıyla halk plajlara akın etti. Zonguldak Belediyesi tarafından işletilen ve uzun yıllardır salı ve perşembe günleri sadece kadınlara tahsis edilen kentin en gözde plajlarından Kapuz da Ramazan ayından önceki son perşembe tamamen doldu.

Ramazan ayında kadınlar günü uygulamasının yapılmadığı plajda neredeyse şemsiye açacak yer kalmadı. Kadınların kimisi denizde yüzerek serinlerken, kimisi de kumda güneşlendi.

GÖZETLEME KULESİNDEN İNDİRMEYE ÇALIŞTILAR

Ancak kadınlardan bazıları, plajda erkek cankurtaranların görev yapmasına tepki gösterdi. Kapuz Plajı Tesis Müdürü ve 31 yıllık cankurtaran Hayri Topçuoğlu, bir grup kadının kendisini gözetleme kulesinden indirmeye çalıştığını söyledi. Topçuoğlu, plaja salı ve perşembe günleri kadınların dışında 3’ü cankurtaran, diğerleri garson ve hizmetli olmak üzere toplam 6 erkek görevlinin girebildiğini söyledi.

''CANKURTARAN DA GARSON DA KADIN OLSUN DİYORLAR''

Bazı kadınların plajdaki tüm erkek görevlilerin kadın olmasını istediğini belirten Topçuoğlu, şöyle konuştu: "Burada 6 erkek personel kadınlara hizmet veriyoruz. Ancak bazen tepkilerle karşılaşıyoruz. ’Cankurtaran da garson da kadın olsun’ diyorlar. Az önce beni gözetleme kulesinden indirmeye çalıştılar. Ancak birisi boğulma tehlikesi yaşadığında da bizi çağırıyorlar. Hepsi böyle değil tabii ki. Ama bu tür tepkilerle de karşılaşıyoruz. Zonguldak’ta sadece belediyede değil hiçbir yerde kadın cankurtaran yok."

Hayri Topçuoğlu, geçen yıl denizde boğulma tehlikesi geçiren 49 kişiyi kurtardıklarını, her yıl ortalama 40 kişiyi bu şekilde kurtardıklarını söyledi.

''BENİM ADIMA ÇOK HOŞ DEĞİL''

Plaja gelen başörtülü bir tatilci ise erkek cankurtaranlarla ilgili olarak, "Benim adıma çok hoş değil. Ben bu yüzden cankurtaranların bulunduğu yerden daha uzak yerleri tercih ediyorum. Alternatif olarak kadın cankurtaran olsa tabii ki çok güzel olur. Ama öyle bir şansımız yok sanıyorum. O yüzden mecbur bu şekilde" dedi. Başka bir kadın ise plajda erkek cankurtaranların görev yapmasından rahatsızlık duymadığını söyledi.

''KADINLAR GÜNÜ UYGULAMASINI GENELEV ÇALIŞANLARI BAŞLATTI''

Belediye Başkanvekili CHP’li Zeki Çolak ise Kapuz Plajı’nda kadınlar günü uygulamasının 1980’li yıllarda kentteki genelevde çalışan kadınların isteği üzerine haftada 1 gün olarak başlatıldığını, daha sonra diğer kadınların da uygulamadan memnun kalması üzerine haftada 2 güne çıkarıldığını söyledi. Erkek cankurtaran tepkisinin kendisine de ulaştığını belirten Çolak, ramazanda kadınlar günü olmadığını, yaz döneminde toplam 8 ya da 10 gün plajın kadınlara tahsis edilmiş olacağını ifade etti. Çolak, şöyle konuştu:

''GÖZE BATMAMALARI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ''

"8-10 gün için kadın cankurtaran temin etmek zor. Orada cankurtaranlarla birlikte 6 erkek personelimiz var. Biz onların da göze batmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Erkek personel sayısını az tutarak kadınların rahatsız olmasını engellemeye çalışıyoruz. 4 bin 5 bin kadının içinde 6 personel de kayboluyor zaten."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.