Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar seçimini yaptı: Köpekle uyumak erkekle uyumaktan daha iyi

ABD'de bir grup bilim insanı tarafından yürütülen çalışmada, evcil hayvanların insanların uykusu üzerinde etkisi olup olmadığı araştırıldı. Araştırma sonucunda kadınların yataklarını köpeklerle paylaştıklarında daha iyi uyuduklarını ortaya koydu. Çalışmaya göre, kediler ve erkekler ise tersi etki yaratıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 23:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 23:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadınlar seçimini yaptı: Köpekle uyumak erkekle uyumaktan daha iyi

ABD'de bir grup bilim insanı tarafından yürütülen çalışmada, evcil hayvanların insanların uykusu üzerinde etkisi olup olmadığı araştırıldı. 962 kişinin katıldığı çalışmada, katılımcıların yüzde 55'inin köpekleriyle, yüzde 31'inin kedileriyle ve bunlara ek olarak yüzde 57'sinin partnerleriyle uyudukları belirlendi.

KÖPEKLER DAHA AZ RAHATSIZ EDİCİ

Araştırmada, yataklarını köpekleriyle paylaşan kadınların daha iyi ve dinlendirici bir uyku çektikleri ortaya çıktı. Katılımcılar köpeklerinin, partnerlerinden daha az rahatsız edici olduğunu ve hayvan dostları sayesinde daha güvende hissettiklerini belirttiler.

KEDİ SAHİPLERİ EN ŞANSSIZ GRUP

Kedi sahipleri ise bu kadar şanslı değildi. Katılımcıların yataklarını bir kediyle paylaşmalarının, en az bir partner kadar uykuyu bozucu etki yarattığı anlaşıldı. Rahatlık ve güvenlik duyguları bakımında da kedilerin köpeklerden ve partnerlerden daha zayıf bir etki yarattığı görüldü. Çalışmayı yürüten ekibin başında yer alan hayvan davranışı, ekoloji ve çevre profesörü Christy L. Hoffman, belirli türden bir etkiyi ortaya koysa da, çalışmanın evcil hayvanlar ile insan uykusu arasında güçlü bir etkileşime işaret etmediğini söyledi. Hoffman, köpek edinmenin daha iyi bir uyku anlamına gelmeyeceğinin altını çizdi. Mayo Klinik tarafından 2017 yılında yapılan bir araştırma da kadın ve erkeklerin yataklarını köpekleriyle paylaştıklarında daha iyi uyuduklarını tespit etmişti. Hoffman ise konuya dair daha fazla araştırma yapılmasının gerekli olduğunu belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.