Hava Durumu

Kadınlardan 'kürtaj' tepkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtajla ilgili açıklamalarına tepki gösteren bir grup kadın, düdüklü eylem yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2012 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2012 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadınlardan 'kürtaj' tepkisi

Fomara Meydanında toplanan bir grup kadın, AK Parti il binasına yürüdü. Slogan atan kadınlar ellerinde pankart taşıyıp, düdük çalarak kürtajla ilgili yasa çalışmalarına tepki gösterdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları hatırlatan kadınlar, "Kadınlarla erkeklerin eşit olmadığına inanan, bunu her fırsatta dile getiren iktidar, kadınlara en az 3 çocuk, hatta 5 çocuk doğurmasını isterken kadınları aile içinde ikinci konuma hapsetmek istemektedir.

Kadınların sadece kaç çocuk doğuracağının değil, çocukları nasıl doğuracağına da karar verme hakkını kendinde gören Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sezaryenle doğuma karşı olduğunu ifade ederken, görevden vazife çıkaran Sağlık Bakanı da hemen ertesi gün 'Gereksiz yere sezaryen oranlarını çok yükseltmiş olan özel hastanelerle ilgili yaptırımlarımız olacak' şeklinde açıklama yapıyor" dedi.

AK Parti il binası önünde slogan atan kadınların düdük çalması dikkat çekti. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik önlemi alırken, eylem olaysız bir şekilde sona erdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.