Hava Durumu

Kadınları kızdırmıştı... Ağlaya ağlaya özür diledi

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA), 67P Churyumov-Gerasimenko kuyruklu yıldızına yolladığı uzay modülü Philae'nin pilinin tükenmesinin ardından uyku moduna geçmesinin yankıları sürerken, kamuoyunda tartışma yaratan bir başka konu da ESA'da görevli İngiliz fizikçi Matt Taylor'ın gömleğiydi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2014 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2014 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadınları kızdırmıştı... Ağlaya ağlaya özür diledi
Taylor, Philae'nin Çarşamba günü uzay aracı Rosetta'dan ayrılarak, Dünya'ya yaklaşık 510 milyon kilometre uzaklıktaki kuyrukluyıldıza başarıyla inmesinin ardından kameralarına karşısına geçip, bacaklarına yaptırdığı Rosetta dövmelerini göstermiş ve  "Tarih yazıyoruz" diyerek sevincini dile getirmişti.

Ancak Taylor'ın bu sözlerinden ve dövmelerinden çok, giydiği gömlek dikkat çekmişti.Çıplak kadın resimlerinin olduğu gömlek sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından cinsiyetçi ve kadınları aşağılayıcı olarak nitelendirilirken; İngiliz gazetesi Guardian'daki bir blog yazısında, "ESA robotunu bir kuyrukluyıldızın üzerine indirebiliyor ama hâlâ burunlarının ucundaki kadın düşmanlığını göremiyor" ifadesini kullandı.

Gelen tepkiler üzerine özür dileyen Taylor ise, "Büyük bir hata yaptım ve birçok insanı incittim. Bu yüzden çok üzgünüm" derken gözyaşlarını tutamadı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.