Hava Durumu

Kadro bekleyen sözleşmeliye büyük müjde

Sözleşmelileri kadroya geçirecek düzenleme Torba Kanun'a eklendi. Belediye ve 4B sözleşmelilerinin derdi bitiyor. Diğer yandan memurlar ve diğer kamu görevlilerine disiplin affı geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2013 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2013 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadro bekleyen sözleşmeliye büyük müjde

Sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi çalışmasında sona gelindi. Torba Kanun üzerinde son rötuşlar yapılıyor. Kanuna göre; daha önce kadroya geçirilmeleri çalışmaları tamamlanan belediyelerdeki sayıları 20 bini bulan sözleşmelilerden sonra, diğer kamu kurumlarında 4B'ye göre çalışan yaklaşık 80 bin sözleşmeli memura da kadro geliyor.

Kurumlar şöyle:

* İl özel idarelerinde 5302 sayılı ve belediyelerde 5393 sayılı Kanun ile görev yapan sözleşmeli personel.

* TRT'de 2954 sayılı Kanun'a göre görev yapan sözleşmeli personel.

* 3289 sayılı Kanun'un 30'uncu maddesi kapsamında, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde görev yapan spor uzmanı ve antrenörler.

* Diyanet'teki 4B'li personel.

4B TARİHE KARIŞIYOR

* Başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı olmak üzere, çeşitli kamu kurumlarında görev yapan; 632 sayılı KHK'nın yürürlüğe girdiği tarihte atanmış, fakat fiilen göreve başlamamış olmaları nedeniyle kadroya geçemeyen personel.

* Yükseköğretim kurumlarının proje süresiyle sınırlı olarak görev yapanlar.

* Döner sermaye işletmeleri tarafından istihdam edilen sözleşmeliler.

Öte yandan, getirilen düzenleme ile 4B'li çalışan uygulamasına son veriliyor. Zaruri haller bulunmadıkça 4B'li personel çalıştırılmayacak.

AF BEKLEYENE MÜJDE

Memurlar ve diğer kamu görevlilerine disiplin affı geliyor. Hazırlanan yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte, kamu görevlileri hakkında, 14 Şubat 2005'ten itibaren işlenmiş fiillerden dolayı verilen bazı disiplin cezaları tüm sonuçlarıyla affedilecek ve ilgililer hakkında disiplin soruşturması ve kovuşturması yapılamayacak. Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik gibi suçlardan doğan cezalar af kapsamı dışında bırakılacak. Disiplin affına ilişkin hükümler, Türk Silahlı Kuvvetler personeli için geçerli olmayacak.

YASA HAZİRAN'A YETİŞİR

Sözleşmeliler için kadro müjdesi getiren çalışma bir süredir devam ediyordu. Önceleri belediye personeli için başlayan çalışma, daha sonra diğer sözleşmeliler için de genişletildi. Düzenlemeye son şekli verildi ve Meclis süreci başlatıldı. Yasanın Haziran ayı bitmeden çıkması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.