Hava Durumu

Kaldırım yoldan daha geniş

Bursa'da asfalt ve yol genişletme çalışmalarına tüm hızıyla devam eden belediye ilginç bir uygulamaya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2012 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kaldırım yoldan daha geniş
Yunuseli Mahallesi'nde 5 kilometrelik yolun sağında ve solunda bulunan kaldırımların genişliği 8 metreyi bulurken, Bağlarbaşı, Hamitler, Yunuseli TOKİ, Gündoğdu, Güneştepe, Akyıldız mahallelerine geçişi sağlayan yolun genişliği ise 7 metrede kaldı.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde kaldırım çalışması ve yol genişletme çalışması başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, yol kenarlarındaki kaldırımları sökerek yeniden düzenledi. Bazı bina ve arsaları kamulaştıran belediye 1 ay önce yol bakım çalışmaları için düğmeye bastı. İş makinelerini gören mahalle sakinleri ve sürücüler yolun genişleyeceğini tahmin ederek sevindi. Ancak yapım çalışmalarının sona ermesinin ardından ilginç bir manzara ortaya çıktı. Yolun sağındaki ve solundaki betonları yerinden söken belediye kaldırım ve parke taşlarını yeniden düzenledi. Ancak kaldırımın sağlı ve sollu genişliği 8 metreyi bulurken yolun genişliği 7 metrede kaldı. B-24, B-25, B-27, B,29, B-17, B17/A ve 97 numaralı otobüslerin geçtiği güzergah üzerinde bazen trafik durma noktasına gelirken, her gün binlerce aracın geçtiği ve 8 mahalleyi birbirine bağlayan yolun bu kadar dar olması hem sürücü hem de mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Bazı mahalle sakinleri, "Yunuseli Mahallesi'nde bu kadar geniş kaldırımları kim kullanacak" diyerek yolun genişletilmesini istedi.

Tali yoldan ana yola çıkan yollarda kaldırımların daha geniş olması kazalara davetiye çıkarırken mahalle sakinleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın mahalleye gelip çektikleri çileyi görmelerini istedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.