Hava Durumu

Kaliteli yaşamın merkezi olacak

Osmangazi Belediyesi'nin 16 vizyon projesi arasında yer alan Kaliteli Yaşam Merkezi'nin temeli, Başbakan Yar-dımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun da katıldığı törenle atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2018 07:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2018 07:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kaliteli yaşamın merkezi olacak

HABER I Burcu SEKMEN I

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

Osmangazi Kaliteli Yaşam Merkezi'nin temel atma töreni Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. İçişleri eski Bakanı AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da katıldığı törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye'nin en büyük 4'üncü ilçesinde Türkiye'nin ilk kaliteli yaşam merkezini yaptıklarını söyledi. Kentsel dönüşümde de Türkiye'ye örnek çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade eden Dündar, "Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu zemin artı 5 katın Türkiye'de tek uygulandığı proje Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'dir. Amacımız, bu bölgenin tamamında dönüşümü gerçekleştirmek" dedi.

OSMANGAZİ DAMGASI

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da,"Bursa, çok daha güzellikleri hak eden bir şehir. İnşallah, devlet büyüklerimizle birlikte çok daha güzel işlere imza atacağız" dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ise, hayata geçirdiği anlamlı projeler için Başkan Dündar'a teşekkür etti. Demirtaş Mahallesi'nde planlanan ve içerisinde huzurevi, yaşlı ve alzheimer rehabilitasyon merkezi,engelli bakım birimi ile çocuk rehabilitasyon merkezini barındıracak olan proje hakkında konuşan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "14 bin metrekare üzerine kurularak zemin artı 5 kat ile 500 kişiye hizmet verecek bu tesis, Bursamızın 16 vizyon projesinden biri olmayı çoktan hak etmiştir. Osmangazi Belediyesi, yaşlılarımıza ve engellilerimize vereceği hizmetle sosyal belediyeciliğe damga vuracaktır" dedi.

ÜÇ FONKSİYONLU ÖRNEK TESİS

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği olan merkez, üç fonksiyonu bir arada bulunduracak. Huzurevi, alzheimer hastaları için günlük bakım evi ve zihinsel engelli çocuk bakım merkezinin yer alacağı Kaliteli Yaşam Merkezi, bodrum, zemin ve 3 normal kat olmak üzere toplam 5 kattan oluşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.