Hava Durumu

Kalpazanlar iş başında!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar ekiplerince İstanbul merkez olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonlarda piyasaya sahte para sürmeye çalışan bir kalpazan şebekesi çökertildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2018 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2018 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kalpazanlar iş başında!

İstanbul Mali polis ekiplerince yapilan saha çalışmaları ve akinan istihbaratların değerlendirilmesiyle gerçekleştirilen operasyonda 51 kişilik kalpazan şebekesinin aralarım da elebasininda bulunduğu 22 mensubu ilk operasyonlarla yakalanıp gözaltına alınırken 29 şebeke mensubunun yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Şebeke üyelerinin adreslerinde ve şebekenin para basim merkezinde yapılan aramalarda özel bir teknikle basılmış 5 milyon 200 bin Lira değerinde sahte 200, 100 ve 50 lik banknotlar ele geçiren mali polis ekipleri piyasaya sürülemeden ele geçirilen sahte paraların basiminda kullanilan malzeme ve araçlarda ele geçirdi.

Şebekenin elebasiyla, para basımın da yer alan mensuplarını ilk operasyonlarla ele geçiren polisin, şebekenin kurye olarak adlandirilan piyasaya para suren mensuplarının yakalanması için çalışmaları devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.