Hava Durumu

Kamer Genç'ten Başbakan'a ağır hakaret

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri TBMM Genel Kurulu'nda gerginliğe neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2013 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2013 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kamer Genç'ten Başbakan'a ağır hakaret

Kamu finansmanı ve borç yönetiminin düzenlenmesine ilişkin tasarı üzerinde konuşan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, tasarının bazı maddelerinin yürürlük tarihinin 29 Haziran 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, geriye dönük olarak belirlendiğini ifade ederek, ''Bu maddelerle; TCK, Borçlar, Ticaret, Vergi Usul Kanunu, Emlak ve Kurumlar Vergisi kanunlarına tabi olunmayacağına dair hükümler konulmakta, defter tutma ve diğer yükümlülüklerin yerine getirilmeyeceği ve vergi muafiyeti getirileceği belirtilmektedir'' dedi.

''Hükümet hiç bir kanuni yükümlülüğünü yerine getirmeden işlemler yapmış, şimdi de kılıfına uydurmaktadır'' diyen Kalaycı, gerekçesi ne olursa olsun hiç kimsenin bu kanunlara uymama hakkı olmadığını kaydetti. Kalaycı, şöyle konuştu:

''Bu suçtur, kanun tanımamazlıktır, hukuka saygısızlıktır. Sayın Babacanın imzasıyla öyle bir şirket kurulmuş ki ana sözleşmesini uzun uğraşlar sonucu görebildik. Tamamı hazineye ait, asgari sermayeye sahip bu şirketin adı var, kendi yok, sermayesi var ama ödenmemiş, kar zarar söz konusu değil, yükümlülüğü, sorumluluğu yok. Yöneticisi, personeli defteri yok. Yeri yok, yurdu yok.

Esasen Hazine ile Hazine'nin şirketi arasında gerçek anlamda bir alım satım, kiralama, ödeme falan yok, hepsi kağıt üzerinde hatta kağıdı, defteri, kaydı bile yok. Bu şekilde dış piyasadan 1,5 milyar dolarlık, iç piyasadan 3,1 milyar dolarlık borçlanma yapılmış. Dolayısıyla Sayın Babacan diyor ki 'ben bir şirket uydurdum duma duma dum', işin özeti budur.''

AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi

CHP'li Genç'in sözleri Genel Kurul'daki tansiyonun yükselmesine neden oldu.Genç, ''AK Parti babasız bir çocuk yaratıyor ama bu çocuğun başı, ayağı kolları nerede belli değil? Babasının belli olmamasının dışında vücut organlarının şekli şemalı de belli değil'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Terörde başarıya ulaşacağız diye muhalefet partileri üzüntüsünden çılgına dönüyor, kuduruyor'' dediğini ifade eden Genç, ''O zaman kendisine soruyorum Tayyip bey, sen siyasi rakiplerin eğer bir başarı kazandığı zaman üzüntüden çılgına dönüp kuduruyor musun, kudurmuyor musun?'' diye sordu.

AK Parti'li milletvekilleri, Genç'in bu sözlerine tepki gösterdi.

Bakanlar Kurulu sıralarına dönerek, ''Bunlar nerede, neyin pazarlığı peşinde koşuyorlar?'' diye soran Genç, ''O kadar doyumsuz bir iktidarsınız ki bir doyun'' dedi.

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, böyle bir konuşmanın Meclis'te yapılmasını büyük bir üzüntü ile karşıladığını söyledi.

''Aslında ciddiye almamak lazım'' diyen Canikli, ''Konuşmanın içinde hiç bir şey yok, hedefi, etiği yok, gerçek yok. Bol olan yalan, bol bol yalan'' ifadesini kullandı.

Canikli, milletvekillerinin büyük çoğunluğunun bu konuşmayı tasvip etmediğini kaydederek, ''O zaman biz de çıkalım sizin değer verdiğiniz her şeye saldıralım. Böyle bir şey olabilir mi?'' diye konuştu. Canikli, Genç'in ''Başbakan Erdoğan'ın 100 zengin adam içerisinde yer aldığı'' iddiasıyla ilgili olarak, ''Bununla ilgili ortaya koyacağınız en ufak bir delil var mı? Bu kuyruklu yalandır, aşağıdan yukarıdan yalandır'' dedi.

Tekrar kürsüye gelen Genç, ''Hala siz bu Türkiye cumhuriyeti'nin ne yüce bir devlet olduğunu kavramamışsınız Bir yandan devlet parçalanıyor, ordusu yok ediliyor, öbür yandan Müslüman Kardeşler, Hamas, El-Kaide burada cirit atıyor'' diye konuştu.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal'ı kasteden Genç, ''Mehmet bey söyledi bana, Canikli'nin bir akrabası Antalya'da bir araziyi kiralamış mı kiralamamış mı?, söylesin'' dedi.

Bu iddiaya yanıt veren Canikli de ''Antalya'da ne bir akrabam var, ne de öyle bir durum söz konusu. Yalan, iftira, sana yakışır. Böyle bir iftirayı, ispat edemeyen de müfteridir. Yalan üretme konusunda dünyanın en uzmanlarından bir tanesisin. Terbiyem elvermiyor, yoksa o kadar çok söylenebilir ki burada, ayıptır'' diye konuştu.

Nurettin Canikli, daha sonra MHP'li Günal'ın yanına giderek, bir süre konuştu.Daha sonra değişiklik önergesi üzerine söz alan Günal, söz konusu işadamının Canikli'nin akrabası olduğuna dair herhangi bir şahitliğinin bulunmadığını yalnızca işadamının Giresunlu olduğunu bildiğini söyledi.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, birleşimi videoya kaydettirdiğini, iktidar milletvekillerinin, ''kurulmuş bir saat gibi'' ellerini kaldırıp indirdiklerini, bunu seçmenlerine göstereceğini ifade etti. Özkoç, ''İktidar milletvekilleri sadece damarlarına basınca sıralarından fırlıyorlar. Arkadaşlarım önemli konulardan bahsediyor ama onlar Meclis koridorlarında geziyorlar. Onlar ülke meseleleri ile ilgili değiller, ellerini kaldırıp indirirler, başka bir şey yapmazlar'' dedi. AK Parti milletvekilleri Özkoç'un konuşmasına tepki gösterdi.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da Özkoç'un durumu iyi özetlediğini, iktidar milletvekillerinin, görüşmeleri vatandaşın gözünden kaçırmaya çalıştığını ileri sürdü.

Tasarının 1-30. maddelerini kapsayan birinci bölümü kabul edildi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi. Aranın ardından komisyonun yerini almaması üzerine Yakut, bugün saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.