Hava Durumu

Kamu çalışanlarına şiddete hapis cezası geliyor

Kamu çalışanlarına görevlerinden dolayı hakaret eden ve dayak atan kişilere hapis cezası geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2013 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2013 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kamu çalışanlarına şiddete hapis cezası geliyor

Görevli memuru hakaret, tehdit ya da darp eden şüphelilere 15 gün ile 6 ay hapis cezası verilecek ve bu cezalar ertelenmeyecek. Son dönemde sağlık çalışanları ve polisler başta olmak üzere kamu görevlilerine dönük şiddet olaylarının artması üzerine harekete geçildi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), kamu çalışanlarına yönelik hakaret, tehdit ve darp olaylarını önlemek amacıyla bir kanun tasarısı hazırladı.

ERTELENMEYECEK

Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) değişiklik öngören tasarı ile kamu görevlilerinin şiddet mağduru olmaktan kurtarılması amaçlanıyor. Adalet Bakanlığı'na gönderilecek kanun değişikliği tasarısı kamu çalışanlarına hakaret eden, tehdit eden ve ya dayak atan kişiler kademeli hapis cezasına çarptırılacak.
Üç yılın altındaki suçlara uygulanan ceza ertelenmesi kamu görevlilerinin mağdur olduğu saldırıları kapsamayacak. Kamu çalışanlarına saldıran, tehdit eden veya hakaret eden şüphelilere hükmün açıklanmasının geriye bırakılması uygulanmayacak.

SUÇ İŞLEYEN TUTUKLANACAK

Şüpheli kişilere kamu görevlisine yaptığı eyleme göre kademeli hapis cezası verilecek. Kamu çalışanına hakaret eden kişiler 15 gün ile bir ay, tehdit edenler bir ay ile 3 ay, darp edenler ise 3 ay ile 6 ay hapis cezasına çarptırılacak. Kamu çalışanına hakaret, tehdit ya da darp eden kişiler artık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayacak. Suç işleyen şüpheli tutuklanıp cezaevine konulacak.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.