Hava Durumu

Kanlı saldırıda kadın polisler şehit düştü

PKK’lı teröristler bu kez Mardin’in tarihi ve turistik ilçesi olan Midyat ilçesini hedef aldı. Bugün saat 11.15 sıralarında PKK’lılar bomba yüklü minibüsle ilçenin en merkezi yeri olan Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü minibüsle intihar saldırısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kanlı saldırıda kadın polisler şehit düştü
Hain saldırıda Nefize Özsoy ve Şerife Özden Kalmış adlı kadın polisler şehit oldu, 3 vatandaş da yaşamını yitirdi. Şehit polislerden Şerife Özden Kalmış'ın 6 aylık  hamile olduğu öğrenildi. Şerife Özden Kalmış'ın, Cumhurbaşkanlığı döneminde Abdullah Gül'ün yakın koruma ekibinde yer aldığı öğrenilirken, şehit polis memuru Nefize Özsoy'un ise polis olan eşinin daha önceki bir saldırıda yaralandığı ve tayininin Kırklareli'ne çıktığı belirtildi.

Mardin'in Midyat ilçesinde, emniyet müdürlüğüne düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurlarından Nefize Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy'a acı haber verildi.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesinde görevli şehit Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy'a acı haberi meslektaşları verdi. Acı haberi aldığı anda baygınlık geçiren Özsoy, ambulansla götürüldüğü Kırklareli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve polis memurları hastaneye giderek Özsoy'a başsağlığı dileğinde bulundu. Özsoy çiftinin, 4 yaşında Elif adında bir kız çocuğu sahibi oldukları öğrenilirken, şehit polisin ailesinin ise Edirne'de yaşadığı bildirildi.


(Şehit polis Nefize Özsoy)

Öte yandan Cumhur Özsoy'un 2015 yılında Midyat'ta terör örgütünce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaralandığı, daha sonra tedavisinin ardından Kırklareli Emniyet Müdürlüğünde göreve başladığı öğrenildi.

6 AYLIK HAMİLEYDİ

Mardin’in Midyat ilçesindeki terör saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan kadın polis Şerife Özden Kalmış'ın 6 aylık hamile olduğu öğrenildi. 


(Şehit polis Şerife Özden Kalmış)

Patlamada ağır yaralanan ve 6 aylık hamile olduğu öğrenilen Kalmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. 8 yıllık polis memuru olan Kalmış'ın Kastamonu nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.