Hava Durumu

Kanlı saldırının ardından oklar Whatsapp'a çevrildi!

Londra'da geçtiğimiz hafta düzenlenen terör saldırısının ardından Whatsapp tartışması başladı

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kanlı saldırının ardından oklar Whatsapp'a çevrildi!

Londra'da Westminster Köprüsü'nde başlayan ve parlamento binasında son bulan terör saldırısının ardından 'Whatsapp' tartışması başladı.

Tartışmayı başlatan ise, saldırgan Khalid Masood'un saldıran sadece iki dakika önce Whatsapp üzerinden iletişim kurduğu bilgisi oldu. Polisin, uçtan uca şifreleme sistemi nedeniyle Masood'un mesajlarına ulaşamadığı belirtilirken, İçişleri Bakanı Amber Rudd bu hafta içerisinde teknoloji firmalarıyla bir araya geleceğini açıkladı.

BBC'ye açıklamalarda bulunan Rudd, "Bu kesinlikle kabul edilemez. Teröristlerin saklanacak yeri olmamalı. Whatsapp tarzı uygulamaların, teröristlere saklanacak gizli yer sağlamadığı konusunda emin olmalıyız. İstihbarat servisimizin, Whatsapp'taki şifreli yazışmalara ulaşabilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Whatsapp sözcüsü ise, saldırıdan dolayı dehşete düştüklerini ve soruşturma konusunda işbirliği yapacaklarını ifade etti.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, yetkililerin zaten çok fazla güçleri olduğunu ve 'bilme hakkı' ile 'mahremiyet hakkı' arasında bir denge tutturulması gerektiğini söyledi.

İngiliz polisi, DEAŞ'ın üstlendiği saldırı öncesinde Whatsapp'tan bir görüşme yapan Masood'un konuşmalarına ulaşarak, örgütsel bağlantılarını ortaya çıkartabileceğine inanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.