Hava Durumu

Kanserli diye göğsü alındı ama...

Acil olarak sol göğsünün alınması gerektiği aksi halde tümörün tüm vücuduna yayılacağı söylenen kadının biyopsi sonuçları kanser olmadığını ortaya koydu.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kanserli diye göğsü alındı ama...
Evlere temizliğe giderek geçimini sağlayan evli ve iki çocuk annesi kadın R.M, (39) ameliyatın ardından sağlıklı göğsünden ve aile düzeninden olduğunu belirterek hukuk mücadelesine başladı. R.M, Hastane ve biyopsi doktoruna 15 bin lira maddi, 500 bin lira manevi tazminat davası açtı.  

Küçükçekmece 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verilen şikâyet dilekçesinde avukat Şebnem Ercan Tarlacı tarafından yaşananlar şöyle aktarıldı: “Müvekkilim 2011 yılının Aralık ayında göğsündeki Ağrı sebebiyle Özel SilivriAnadolu Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu göğsünde kitle tespit edildiği kendisine bildirildi. Uzman Doktor Melih Alömeroğlu tarafından biyopsi yapıldı. 28 Aralık 2011 tarihli biyopsi sonucunda bulgu olarak müvekkilimin göğsünde tümör bulunduğu söylendi. Rapor sonucuna göre doktor Haluk Çimen, müvekkilime acil olarak sol göğsünün alınması gerektiğini, aksi takdirde tümörün tüm vücuduna yayılacağını ve öleceğini söyledi. Biyopsiden sadece altı gün sonra ameliyat yapıldı. Ameliyat sırasında alınan parçaİstanbul Üniversitesi Tıp Fükültesi Patoloji Anabilim Dalı’nca incelenmiş ve kanser bulgusuna ratlanılmamıştır.”
Hastane ve biyopsi doktorunun kusurlu olduğu belirtilen dilekçede 15 bin lira maddi, 500 bin lira manevi tazminat davası talep ediyoruz” denildi.

Davalıların avukatının cevabında “Davacının başka bir kurumda yaptırdığı patolojik inceleme sonucunda kanser olmadığının tespit edilmesi doğaldır. Çünkü operasyon sırasında kanserli hücreler temizlenmiştir” denildi. R.M’nin avukatı ise “Ameliyat sonrası alınan parçanın teşhis için patolojiye gönderileceği tıp litaretürünce bilinmektedir. Parçada ameliyat sonrası kanserli hücreden temizlendiğini söylemek abesle iştigaldir” cevabını verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.