Hava Durumu

Kapalıçarşı'da işlemler durdu

Dolar 6,50'yi yaklaşınca işlemler durdu. Kapalıçarşı'daki döviz büroları doları liraya çevirmek için nakit para bulamayınca döviz büroları kepenk indirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2018 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2018 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kapalıçarşı'da işlemler durdu

I HABER Ayşegül Sever I

TANSİYON YÜKSELECEK
Piyasa Uzmanı Gürsel Durmuş, Amerika'ya giden heyetin eli boş dönmesinin piyasalara etkisi olduğunu söylerken Merkez Bankası'nın müdahale etmesi gerektiğini vurguladı. Olumlu haberler gelmediği sürece tansiyonun daha da yükseleceğini söyleyen Durmuş, " Dolar şu anda gerçekten karambola dönüştü. Heyetimizin Amerika'dan eli boş dönmesi somut gelişmenin olmaması piyasalardaki dengeleri bozdu. Şuursuz bir hareketlenmeye dönüştü. Merkez Bankası'nın olaya el atması gerekiyor. Olumlu haberler olumlu etkileyecektir. Olumlu haberler gelmediği müddetçe tansiyon yükselecektir. Kontrolsüz bir hareketlenme görüyoruz" şeklinde konuştu.

AĞIRDAN ALINIYOR
İstanbul Kapalıçarşı'da kepenk ve levhalarının ışıklarını kapatma olaylarını yorumlayan Durmuş, hızlı hareketlenmeler yüzünden fiyat ayarlayabilmek için yapılan bir müdahale olduğunu söyledi.
Durmuş, "Fiyatlarda hızlı hareketler olduğundan dolayı piyasalarda, fiyatlar sakinleşme noktasına gelene kadar bir ağırdan alma olayı var. İstanbul Kapalıçarşı, hızlı hareketlerden fiyatı ayarlayamadığı, durulması ve sakinlemesi için yapılan bir durumdur" dedi.

Fiyatların alıcıları etkilemediğini dile getiren Durmuş, "Şu anda bu fiyatlarda bile alıcı var. Tabii çok büyük hareketlenmeler yok. Piyasalar kenarda gelişmeleri takip ediyor. Bizim önerimiz panik hareketler değil sakin soğukkanlı davranmalarını öneriyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.