Hava Durumu

'Kapılar kapanırsa açlıktan ölürüz'

Birleşik Krallık'ın en önemli şarap üreticilerinden Chapel Down, işgücü sıkıntısı çekilen bahçe bitkiciliği sektöründe Brexit'ten sonra meyve ve şarap üreticilerinin sezonluk işçi sıkıntısı çekeceği konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Kapılar kapanırsa açlıktan ölürüz'

Birleşik Krallık'ın başbakanlık konutuna da şarap tedarik eden Chapel Down, "Brexit'in ardından kapılar yabancı meyve toplayıcılarına kapatılırsa, Britanyalılar açlıktan ölecek" dedi.

Merkezi Kent'te bulunan İngiltere'nin en büyük şarap üreticisi ürettiği şarap, bira, elma şarabı ve cin için Avrupa Birliği'nden gelen üzün toplayıcılarına bel bağlıyor.

Chapel Down CEO'su Frazer Thompson, "Brexit sonrasında en büyük etki tarım istihdamına olacak. Kent bölgesi son yıllarda hep Doğu Avrupa'dan gelen meyve toplayıcılarına güvendi ama bu iş gücü konusu çözülmezse Brexitten sonra hepimiz aç kalacağız. Ya da her şeyi ithal etmek zorunda kalacağız" dedi.

Ulusal Çiftçiler Birliği'nin verdiği bilgilere göre bahçe bitkiciliği sektöründe ihtiyaç duyulan iş gücünde Eylül ayında yüzde 29luk bi açık vardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.