Hava Durumu

Kar fena bastırdı! Uludağ yolu kapandı

Bursa’da kar yağışı etkisini sürdürürken, kış turizminin gözde mekanlarından Uludağ’da da kar kalınlığı 1 metreyi buldu. Karla kaplanan Uludağ yolunda karayolları ekipleri 24 saat aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kar fena bastırdı! Uludağ yolu kapandı
Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'da devam eden kar yağışı tatilciler başta olmak üzere işletme sahiplerini sevindirdi. Yaklaşık 1 metreyi bulan kar kalınlığı yüzleri güldürürken, ulaşım ise olumsuz etkilemeye devam ediyor. Uludağ yolunda da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı yolu ulaşıma kapattı. 



Kar yağışı, 24 saat aralıksız çalışan karayolları ve jandarma ekiplerini harekete geçirdi. Yolların kapanmaması için sürekli olarak tuzlama ve küreme yapan karayolları ekiplerine, jandarma ekipleri de muhtemel kazaları önlemek için araçlarda zincir kontrolü yaparak yardımcı oldu.

Zirvede hava sıcaklığı eksi 10 dereceyi gösterirken, kar yağışına hazırlıksız yakalanan ise yol kenarlarında zincir takmaya çalıştı. Vatandaşlar, kar yağışının güzel ama böyle sıkıntılarının da olduğunu söyledi.

Kar yağışının Uludağ'da etkisini uzun süre sürdüreceği belirtildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.