Hava Durumu

Kara Şahin yerli oluyor!

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, genel maksat helikopteri projesi kapsamında projenin ana yüklenicisi TUSAŞ, ana alt yüklenicisi Sikorsky Aircraft ve diğer yerli alt yükleniciler arasında 3.5 milyar dolarlık sözleşmelerin imzalandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 06:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 06:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kara Şahin yerli oluyor!
TEI MOTORU ÜRETECEK

Açıklamada, “Proje kapsamında, TUSAŞ ana ve Sikorsky, Aselsan, TEI, Alp Havacılık alt yükleniciliğinde, 109 adet T70 Kara Şahin Helikopteri, önümüzdeki 10 yıl süresince Türkiye’de lisans altında üretim modeliyle, altı farklı kullanıcıya teslim edilecektir” denildi.

Söz konusu kullanıcılar Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü’nden oluşuyor.

Proje kapsamında ana yüklenici TUSAŞ, T70 helikopterlerinin kabin, kokpit, kuyruk konisi, yatay ve dikey kuyruk, ana ve kuyruk rotor palleri gibi tüm ana parçaların üretimini, nihai montaj işlemlerini, testlerini ve entegre lojistik desteğini Aselsan temel aviyoniklerin geliştirilmesi ve entegrasyonunu ve Sikorsky ile birlikte helikopter kokpiti geliştirilmesini; TEI, T-700 motorunun üretimini; Alp Havacılık ise iniş takımları, dişli kutusu detay parça üretimi ve dinamik parçalarının üretim ve montajını gerçekleştirecek.

MODERN SİSTEMLER İLE DONATILACAK

Dünyanın en çok satan genel maksat helikopterlerinden biri olan Sikorsky imalatı S70 Black Hawk, Türk sistemleri ile modernize edilecek. T70 olarak adlandırılan helikopter, standart modele göre yüzde 70 daha az parçadan oluşacak. Helikopter, gelişmiş sistemlerinin yanı sıra bin 800 metre irtifadaki dağdan 15 tam teçhizatlı askeri 200 kilometreye götürüp getirebilecek. Yangınla mücadele görevlerinde ise bambi kovası ile 2 bin 700 kilogram ağırlığında su taşıyabilecek.

ASKERİ VE SİVİL İHTİYACI KARŞILAYACAK

SSM açıklamasında, “Genel maksat helikopteri projesi, ülkemizin askeri ve sivil alanlardaki genel maksat helikopter ihtiyacının karşılanmasında önemli rol alacak” denildi.SSM’den yapılan yazılı açıklamada, ABD ihracat lisanslarına müteakiben sözleşmelerin imzalandığı, böylece projenin yürürlüğe girdiği ve proje takviminin başlamasına yönelik son adımların atıldığı belirtildi. HABERTÜRK
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.