Hava Durumu

Karacabey'de nefes kesen cezaevi tatbikatı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde cezaevinde yapılan isyan tatbikatı nefes kesti. Tatbikattan haberi olmayan güvenlik güçleri isyan ihbarıyla birlikte cezaevine koştu.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2013 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2013 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karacabey'de nefes kesen cezaevi tatbikatı

Karacabey Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda isyan çıktığı ihbarı üzerine ilgili birimler harekete geçti. Karacabey Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez’in yönettiği tatbikatın startı saat 14.40’ta verildi.

Jandarma, polis, itfaiye, ambulans ve TEDAŞ’a, cezaevinde isyan olduğu anonsu yapılması üzerine ekipler, tatbikattan habersiz bir şekilde cezaevine ulaşmak için harekete geçti. TEDAŞ ekibi cezaevinin bulunduğu sokağının elektriğini keserken, itfaiye müdahale için hazır bekletildi. Polis ve jandarma cezaevi çevresinde geniş güvenlik tedbiri alırken, sağlık görevlileri içeri girdi. Görevlerini başarıyla yerine getiren ekipler, durumun tatbikat olduğunu öğrenince tekrar görev yerlerine döndü.

Jandarma ekipleri ise koğuşlarda arama yaptı. Aramalara Bursa İl Jandarma Alay Komutanlığı’na ait bomba arama köpeği Alkan ve narkotik köpeği Varis de katıldı.

Karacabey Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, “Adalet Bakanlığı yönetmeliğinde bulunan ‘acil eylem tatbikatı’ yılda iki kez yapılmaktadır. Kurumların ne kadar zamanda olay yerine gelip gerekli tedbiri aldığı test edildi. Tatbikat başarılı bir şekilde yapıldı” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.