Hava Durumu

Karacabey'de sosyal yapı çalıştayı

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu tarafından önümüzdeki yıl mayıs ayında gerçekleştirilmesi planlanan Karacabey Sempozyumu’nun hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karacabey'de sosyal yapı çalıştayı
Karacabey’in geleceğinin belirlenmesi maksadıyla düzenlenecek sempozyum öncesinde Karacabey’in turizmi, kentleşmesi, sosyal yapısı, doğal kaynakları ve çevre değerleri, eğitim sağlık ve sportif yapısı, tarih kültür ve sanatı, tarımı ve hayvancılık ile sanayi ticaret ve ekonomisi hakkında ayrı ayrı çalıştaylar yapılacak.

Sosyal yapı çalıştayının açılışında konuşan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, “Karacabey Sempozyumu bizler için yol gösterici önemli bir çalışma olacak. Sempozyumda Karacabey’in geleceğine yönelik tarımı ve hayvancılık ile ilçemizin sanayi ticaret ve ekonomik yapısı hakkındaki konular başta olmak üzere her alanda değerlendirmelerde bulunacak. Sempozyum öncesinde yapmaya başladığımız çalıştaylarla swot analizleri gerçekleştiriyor, fırsatları ve tehditleri, güçlü ve zayıf yanlarımızı belirliyoruz. Sempozyumda bu konular detaylarıyla ele alınacak. Daha önce turizm ve kentleşme üzerine gerçekleştirdiğimiz çalıştayların üçüncüsü olan Karacabey’in sosyal yapısını masaya yatıracağız. Şehrin sosyal yapısı değinilmesi gerekilen önemli bir konudur. Bu çalışmaların Karacabey ve çevresine yararlı olması olmasını diliyorum” dedi.

Karacabey Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde yapılan ve Prof. Dr. Erol İyibozkurt’un yönetiminde gerçekleştirilen çalıştayda, Karacabey’in sosyal yapı açısından güçlü yanları olarak etnik yapının çeşitli olması, suç oranının düşük, huzurlu bir yerleşim yeri olması, eğitim seviyesinin yüksekliği, genç nüfustaki artış oranının yüksekliği; zayıf yanlarınınsa sosyal tesislerinin yetersiz oluşu ve Karacabey halkının büyük şehirde yaşama isteği olarak belirlendi. Fırsatlar olarak, engellilerin sosyal faaliyetlerinin desteklenmesi ve eğitim faaliyetlerinin artması; tehditler olarak da eğitimli nüfusun dışa göçü olarak belirlendi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.