Hava Durumu

Karacabey'deki Ihlamur Festivali düzenlendi

Karacabey Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Ihlamur Festivali, bu yıl da ilçeye büyük renk kattı. Alternatif turizm destinasyonu olan ıhlamur ormanları kıyısındaki Yeniköy'de 3 gün süren festivalde ziyaretçiler için pek çok şov gerçekleştirilirken, bölgedeki köylülerin kalkınması ve ekolojik turizmin yaygınlaşması amacıyla düzenlenen, yerel lezzetlerin sergilendiği köylü pazarı da çevre il ve ilçelerden gelen binlerce katılımcıdan yoğun ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2019 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2019 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karacabey'deki Ihlamur Festivali düzenlendi

Karacabey'in yazlık tatil bölgesinde yer alan Yeniköy'de 3 gün süren etkinliklere 7'den 70'e herkes yoğun ilgi gösterirken, bölgedeki köylülerin kalkınması ve ekolojik turizmin yaygınlaşması amacıyla düzenlenen, yerel lezzetlerin sergilendiği köylü pazarı da çevre il ve ilçelerden gelen binlerce katılımcıdan yoğun ilgi gördü. Etkinlik kapsamında yerel halk tarafından 40'ın üzerinde stant açılırken, köylüler kendi üretimi olan defne yaprağı, salça, bal, tarhana gibi lezzetleri ziyaretçilerin beğenisine sundu. Festival kapsamında gerçekleşen konserlerle de yaz akşamları bölge sakinleri için daha eğlenceli hale geldi.

ALİ ÖZKAN: KARACABEY, DOĞA TURİZMİNE AÇIK BİR YER

Bursa Büyükşehir Bandosu'nun açılış konseri ile başlayan festivalde, Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada, "Güzellikler şehrimiz Karacabey, doğa turizminin her türlü başlığına açık bir yer. Deniziyle, Uluabat Gölü'yle, dereleri ile Longozu ile Ihlamur Ormanları ile şifalı bitkileri ile her derde deva bir şehir. Bu güzellikleri yıllardır her platformda sıkça dile getiriyor ve Karacabey'in turizmden yana olan beklentisini her geçen gün artırdığımıza inanıyoruz. Bu anlamda, festivalimizin de bölgemize dikkat çekmek için önemli bir araç olduğuna inanıyorum. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

İNTERAKTİF ŞOV BEĞENİ TOPLADI

Etkinliğin ilk gününde sahneye çıkan ve yaptığı sahne şovu, şakaları ve müzikleri ile etkinliğin unutulmaz isimleri arasında yer alan Doğukan Alsay, Çalgıcı Mektebi konserinden sonra çıktığı sahnede seyirci ile kurduğu iletişim sayesinde, binlerce Yeniköylüye coşku dolu anlar yaşattı. Etkinlik boyunca tempoyu sürekli yüksek tutan Alsay'ın performansı, izleyicilerden de tam not aldı. Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden Ekin Uzunlar da etkinliğin 2. akşamında çıktığı sahnede, bu kez Ihlamur Ormanlarının yamaçlarında adeta Karadeniz fırtınası estirdi. Çevre il ve ilçelerden de gelen hayranlarının yalnız bırakmadığı Uzunlar'ın kemençe şovu, ayrıca büyük alkış topladı. Uzunlar'a konser sırasında Belediye Başkanı Ali Özkan tarafından sahnede sunulan Ihlamur Çayı da izleyenlerin tebessümüne neden oldu. Uzunlar da yaptığı açıklamada, "Bizler zaten ıhlamurun önemini biliyorduk. Ancak bu ormanların burada olduğunu buraya geldiğimizde yeni keşfettik. Doğal güzelliklerin içerisinde, böyle şifalı bitkilerin arasında yaşıyorsunuz, ne mutlu sizlere'' dedi.

TÜRK HALK MÜZİĞİ RÜZGARI

Etkinliğin merakla beklenen bir diğer ismi ise özellikle gençlerin yakından takip ettiği ve internette videoları milyonlara ulaşan Mehmet Dindar oldu. "Taklitman Show" adıyla çıktığı sahnede ünlü isimlerin taklitlerinin yanı sıra hayat hikayesini ve rekorlar kitabı başvurusuna giden serüvenini de seyircilere aktaran Dindar, ''Ben buraya yabancı bir isim değilim. Çocukluğum burada geçti. O yüzden çocukluğuma dair izlerimin olduğu bir yer burası'' dedi. Festivalin 3. gününde ise bu kez, Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği bölümünün hazırladığı konser yazlıkçılarla buluştu. Büyük beğeni toplayan konserin bitiminde ise DJ Ali Toprak, gençlerle after partide buluşarak, etkinliğe noktayı koyan isim oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.