Hava Durumu

'Karacabey'in yükseliş dönemi olacak'

AK Parti Genel Merkezi'nin aday göstermesi ile 2'nci kez Karacabey Belediye başkanlığına aday gösterilen Ali Özkan, benimsedikleri '3T' modeli ile ikinci dönemin, ilçenin yükseliş dönemi olacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2019 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2019 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Karacabey'in yükseliş dönemi olacak'

HABER I Ayşegül SEVER

AS TV'de ekrana gelen Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu Karacabey Belediye Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Karacabey Belediye başkan adayı Ali Özkan oldu. Başkan Özkan, yerel gündem ve Karacabey'e dair Bursa Hâkimiyet Gazetesi ve AS TV editör ve yazarlarının sorularını yanıtladı. Özkan, ikinci dönem için Karacabey'de ustalık eserlerini yapacağı bir dönem olacağını belirtti. 3T modelini benimsediklerini işaret eden Özkan, güçlü Karacabey'i inşa edeceklerini söyledi. Yeniden aday gösterilmesini nasip olarak yorumlayan Başkan Özkan, tespitlerin sonucu isminin öne çıktığını belirtti. Özkan, " AK Parti Genel Merkez'de birçok çalışma, anket, tespitler yapılıyor. Bu çalışmaların karmasını alarak Karacabey'de Ali Özkan ismi oldu. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ederim" dedi. Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin menfaati için oluşmuş bir ittifak olduğuna vurgu yapan Özkan,
AK Parti ve MHP'nin aynı davaya gönül verdiğini söyledi.

3T IŞIĞIMIZ OLACAK

3T modelini açıklayan Özkan, tarımı Karacabey'in olmazsa olmazı olarak gördüğünü söyledi ve Karacabey'in 3T modeli ile yol alacağını belirtti. Özkan, "Tarımsal, turizm ve teknolojik yatırımlar olarak 3 ayaklı kalkınmayı öngördük. Bu alanlarda somut çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki dönem Karacabey'in yükseliş dönemi olacak. Bundan sonra Karacabey'in yol haritası 3T formülü ışığında ilerleyecek" ifadelerini kullandı. Karacabey turizmine yapılacak yatırımlardan da bahseden Özkan, "2 Şubat'ta sulak alanlar toplantısı olacak. Bakanımız da katılacak bu toplantıya. Bizim önerimiz Eskikaraağaç Leylek Köyü'nde gerçekleşmesidir. Bakan Bey'e sunuldu teyidi bekleniyor. Orman kamplarımız var. Buraya yap, işlet, devret modeliyle butik otel, bungalov evler kazandırmayı düşünüyo-ruz. Uluabat Gölü'nde 80 dönümlük alanımızda Uluabat projemiz var. Burada bisiklet kampı, karavan kampı, çocuk köyü projesini gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DE İLK: TARIM AVM

3T modelinin öenmli ayaklarından biri olan tarımdan da bahseden Başkan Özkan, bu kapsamda ilçenin en önemli gelir kaynakları arasında yer alan tarımın kalkındırılması için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını söyledi.
Tarımsal faaliyetleri teknoloji ile desteklediklerinin altını çizen Başkan Özkan, çiftçinin üretimle ilgili değil pazarlamaya ilgili sıkıntılar yaşadığını belirterek,"tarımsal sanayi tesislerinin kurulması noktasında hükümetin ön alması gerektiğini belirtti.
Özkan, " Karacabey'de üretimle alakalı sıkıntı yok. Pazarlama noktasında sıkıntı var. Avrupa pazarına hâkim olabilmek için mamul haline getirilmesi gerekiyor. Biz her türlü işin içindeyiz.
Biz her platformda Karacabey çiftçisinin menfaatleri doğrultusunda bunları dillendiriyoruz ve projeler üretiyoruz. Bu kapsamda hayata geçireceğimiz Tarım AVM Türkiye'de ve dünyada tek bir proje olacak. 200 dönümlük alanda tarım hakkında aklınıza ne geliyorsa içerisinde olacak" dedi.

290 ARAÇLIK OTOPARK

Karacabey'de arsa sıkıntısının olduğunu söyleyen Özkan, kamulaştırmalarla bu sorunun önüne geçtiklerini belirterek, "Nüfusuyla mukayese edildiğinde en fazla araç stokunun olduğu ilçelerden bir tanesiyiz. Bu da otopark sorununu ortaya çıkarıyor. Bizde bitişik nizam yapılanması var. Vergi Dairesi'ni tahliye ettik ve yıktık. 290 araçlık katlı otopark inşaatımız devam ediyor. Şehir merkezinde 750 met-rekare arsa aldık ve taksi toplanma merkezi yaptık. 2 bin metrekarelik bir alan oluşturacağız. Karacabey Belediyesi olarak park ve otopark yapabilmemiz için sıkıntımız arsa stokumuz yok. Onun için de kamulaştırma yaparak arsa alıyoruz" dedi.

BATIYA DOĞRU BÜYÜYECEK

Bursa'nın batıya doğru büyüyeceğini ifade eden Özkan, farklı yapılaşmaların görüleceğini ifade etti. Özkan, " TEKNOSAB projesinin 100 bin istihdam hedefi var. Karacabey'in nüfusundan daha fazla iş sağla-yacak bir proje. Konut problemleri olacak. Hızlı tren projesinde son aşamaya gelindi. Uydukent ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin farklı lokasyonlarda çalışmaları var. Bursa batıya doğru büyüyecek. Uydukent haricinde farklı yapılaşmalar olacak" dedi.

HER GENCİMİZE KAPIMIZ AÇIK

Karacabey'de spor faaliyetlerinin arttığını belirten Özkan, gençlerin sportif faaliyetlere ilgisinin fazla olduğunu belirtti. Özkan, " Spor hayatı Karacabey'de dolu dolu yaşanıyor. Karacabey Belediyesi üçüncü ligde mücadele veriyor. Basketbol branşını kurduk. İlçe stadyumunu yeniledik. A'dan Z'ye gece gündüz oynanacak şekilde hazırladık. Güreşte iddialıyız. Bursa'daki mü-sabakalarda çok iyi netice aldık. Okçuluk, yüzme branşını kurduk. Karacabeyli çocuklarımızın sportif faaliyetler yaptığına şahit oluyoruz ve mutlu oluyoruz. Biz her gencimize kapımızı açıyoruz. Karacabey'in sosyal hayatı değişti" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.