Hava Durumu

Karacabey, kültür merkezine kavuşuyor

Karacabey'de Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılacak Kültür Merkezi'nin 400 gün içinde tamamlanması hedefleniyor. İnşaatı inceleyen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, kültür merkezinin Karacabey'in kültür sanat hayatına renk katacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2019 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2019 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karacabey, kültür merkezine kavuşuyor

Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Karacabey Kültür Merkezi'nin inşaatı 400 gün içinde tamamlanacak. Konuyla ilgili açıklama açıklama yapan Başkan Aktaş, kültür merkezinin Karacabey'e renk katacağını söyledi. İlçe girişindeki Atatürk Kültür Parkı'nda konuşlandırılan Kültür Merkezi'nde farklı büyüklüklerde 4 salon, düğün salonu, kütüphane, fuaye alanı, çok amaçlı salon, iki adet sinema salonu, idari bilim ofisleri ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal donatılar bulunacak. Yaklaşık 14 milyon TL'ye mal olacak Kültür Merkezi, Karacabey'in kültür sanat hayatına renk katacak.

HEDEF 400 GÜNDE BİTİRMEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile birlikte kültür merkezi inşaat alanını inceledi. Kültür merkezinin temelini seçimlerden çok kısa bir süre önce attıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, "Karacabey hızla gelişen, nüfusu 100 binlere dayanmış, otoyolla aktivitesi daha da yükselecek bir ilçemiz. Tarımsal özellikleri itibariyle de ayrı bir önem arz ediyor. Burada inşaatın temelini seçimden kısa süre önce atmıştık ve 780 iş günü tanımlanmıştı. Biz ise 400 günlük bir süreçten bahsettik ve amacımız önümüzdeki yıl Nisan, Mayıs'ta hizmete açmak. Şuanda zemin kazı dolgu, yalıtım ve radye temel inşaatı tamamlandı. Birinci katın kolon inşaatına başlandı. Oluşturulacak kompleks ilçedeki sosyal, kültürel, sanatsal tüm aktiviteler için, hanımlar, gençler ve çocuklar için önemli bir yer olacak. Kafesi, eğitim, seminer, toplantı ve nikah salonları, kütüphanesi, sinema salonu ve fuayesiyle 365 gün kullanılan bir mekan olacak. İşin şuanda yüzde 20'lik kısmı tamamlandı. İnşallah 400 gün içinde bitirip, hizmete açmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.