Hava Durumu

Karaman Bursa'da ezip geçmişti

Tecrübeli teknik adam, kariyerindeki en büyük başarısını Körfez ekibiyle Bursa'da yakalamış ve Siyah Beyazlılar'ı farklı mağlup ederek Türkiye Kupası'nı müzesine götürmüştü.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2013 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2013 08:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karaman Bursa'da ezip geçmişti

Tecrübeli teknik adam, kariyerindeki en büyük başarısını Körfez ekibiyle Bursa'da yakalamış ve Siyah Beyazlılar'ı farklı mağlup ederek Türkiye Kupası'nı müzesine götürmüştü.

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, kariyerindeki en büyük başarıyı Bursa Atatürk Stadı'nda Beşiktaş'a karşı almıştı. Siyah Beyazlılar'ı kupa finalinde Kocaelispor ile 4-0 mağlup eden deneyimli çalıştırıcı, Türkiye Kupası'nı müzesine götürmüş ve takımının o sezon Avrupa Kupaları'na katılmasını sağlamıştı. Ancak Karaman sezon sonu itibariyle görevinden ayrılmıştı.

HEDEF YİNE AVRUPA

Yeşil Beyazlılar'ın çalıştırıcısı bu sefer Bursaspor ile Avrupa'ya katılma mücadelesi verirken, rakip yine Beşiktaş. Siyah Beyazlılar'a karşı oynadığı son maçta Gaziantepspor'un başında olan Hikmet Karaman, ilk yarısı 1-0 sona eren mücadeleyi 3-2 kazanmıştı. Tecrübeli teknik adam, bu maçtan önce Manisaspor ile Beşiktaş'a karşı çıktığı karşılaşmadan 0-0'lık beraberlikle ayrılmıştı.

Evde eşitlik

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ile Beşiktaş'ın çalıştırıcısı Samet Aybaba 16.kez karşı karşıya gelecek. Bu maçlarda Karaman'ın 4 galibiyeti, 4 beraberliği ve 7 mağlubiyeti bulunuyor. Karaman evinde oynadığı maçlarda da bütün sonuçlarda eşitlik hakim. İki çalıştırıcı 2'şer galibiyet alırken, 2 mücadele de beraberlikle sonlandı.

Yüzdesi daha iyi

Hikmet Karaman 16, Samet Aybaba da 19 sezondur Türkiye liglerinde teknik adamlık yapıyor. Karaman hem galibiyet yüzdesinde hem de ortalama puanda Aybaba'dan daha iyi durumda. Hikmet Karaman yüzde 40 galibiyet yüzdesine sahip olurken, ortalama puanı da 1,39. Samet Aybaba'nın galibiyet oranı ise yüzde 37 ve ortalama puanı 1.34…

Yenilgi plakada kalsın

Hikmet Karaman teknik direktörlük kariyeri boyunca Beşiktaş'a karşı toplam 24 maça çıktı. Deneyimli teknik adam bu mücadelelerde 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı. (Tolgay ATAOKAY'IN ÖZEL HABERİ)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.