Hava Durumu

Karamollaoğlu, Abdullah Gül'ün neden aday olmadığını açıkladı!

SP lideri Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül'ün neden cumhurbaşkanlığına aday olmadığını açıkladı. Gül'ün çatı aday olmak istediğini söyleyen Karamollaoğlu, bu gerçekleşmeyince Gül'ün aday olmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2018 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2018 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karamollaoğlu, Abdullah Gül'ün neden aday olmadığını açıkladı!

SP lideri Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül'ün neden cumhurbaşkanlığına aday olmadığını açıkladı. ''Gül çatı aday olmak istedi'' diyen Karamollaoğlu, bu gerçekleşmeyince Gül'ün aday olmaktan imtina ettiğini söyledi.

SP lideri Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanı adaylığı sürecine ilişkin görüşmesinin detaylarını anlattı.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aday olacağı tartışmalarının yaşandığı süreci anlattı.

''ABDULLAH GÜL'ÜN ADAYLIĞININ FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNDÜM''

KRT TV'nin konuğu olan Karamollaoğlu Abdullah Gül'ün adaylığının faydalı olacağını düşündüğünü belirtti.

Karamollaoğlu süreci şöyle anlattı:

"Ben hiçbir mevkiye şimdiye kadar talip olmadım. Bana bir sorumluluk yüklendiyse ondan da kaçınmayı doğru bulmadım. Sanırım Türkiye'nin içine sürüklendiği durumda bir faydam olur diye düşündüm. Denedim, Abdullah Gül'ün aday olarak denenmesini istedim. Şu anda AK Parti'den kopan kesimi ve ondan daha fazlasını Abdullah Gül Bey konsolide eder düşüncesi ben de oluştu. Ben gittim kendisine. O da çatı aday durumu olursa uygun olur gibi bir şey söyledi, tam bu şekilde demese de. Böyle bir şey olmayınca da kendisi imtina etti. Bizim adayımız olsun ama bir ittifak olsun etrafında istedik. Biz zaten aday yapamazdık, aday gösterebilirdik. 100 bin imza süreci gerekiyordu."

NE OLMUŞTU?

24 Haziran'da seçim yapılmasına karar verilmesi üzerine Cumhur İttifakı mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurmuştu. Muhalefet partileri aday belirleme sürecine girdi. Bu süreçte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener aday olacağını yineledi. Siyaset kulislerine Abdullah Gül ismi düştü. Muhalefetin Abdullah Gül'ü çatı aday göstereceği konuşulmaya başlandı. Bu süre zafında Kılıçdaroğlu, Akşener ve Karamollaoğlu üçgeninde yoğun görüşme trafiği yaşandı. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in adaylıktan çekilmesi, Gül'ü desteklemesi teklif edildiğine dair haberler çıktı. Süreç sonunda ortak bir yaklaşım çıkmayınca Abdullah Gül bir açıklama yaparak aday olmayacağını duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.