Hava Durumu

Karantinada en çok indirilen mobil oyunlar belli oldu

Corona virüsü salgını insanların mobil uygulamalara ve oyunlara yönelimlerini artırmış durumda. Geçen hafta yayımlanan bir raporda mobil oyun geliştiricilerinin ne kadar gelir elde ettiği ortaya çıkmış, rakamlar milyarlara ulaşmıştı. Şimdi ise App Annie tarafından yayımlanan rakamlara göre, karantinada mobil oyun indirme rakamları ortaya çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2020 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karantinada en çok indirilen mobil oyunlar belli oldu

Karantinada mobil oyun indirme rakamları haftalık kaç oldu?

App Annie topladığı yeni verilerini yayımladı. Karantinada mobil oyun indirme rakamları ortaya çıkıyor. Bu rakamlara göre karantinada evde vakit geçiren insanların büyük bir çoğunluğu kendisini oyun oynamaya vermiş durumda.

Geçen ayın rakamlarına göre mobil oyunların indirmelerinde yüzde 20'lik bir artış bulunuyor. Bu kapsamda, yılın ikinci çeyrek rakamlarına göre hem iOS hem de Android için haftalık 1,2 milyarlık bir indirme söz konusu. Yanlış okumadınız. Yeni bir rekor olan bu rakam, insanların keyifli vakit geçirmek için mobil oyunlara başvurduğunu, yeni pek çok oyunu oynadığı ortaya çıkıyor.

Google Play Store'da oyun indirmeleri geçen aya göre yüzde 25 oranında yükseldi. Mobil oyunlar, ikinci çeyrek dönemine göre bakıldığında ise 11 milyar indirmeye ulaştı.

Genel toplama bakıldığında ise App Store ve Google Play Store kullanıcılarının ikinci çeyrekte 14 milyar indirme yaptığı görülüyor. Tahmin edebileceğiniz üzere mobil oyunlara harcanan rakamlarda çok yüksek. Her iki mağazanın kullanıcısı toplamda 25 milyar dolardan fazla harcama yaptı.

2020 yılının yeni rakamlara göre en fazla büyüme Roblox tarafında olurken, Save the Girl ise ikinci çeyrekte en çok indirilen mobil oyun oldu.

Aylık aktif oyuncu sayısına göre en popüler oyunlar arasında ilk beşte şu oyunlar yer alıyor: PUBG Mobile ilk sırada yer alıyor, onu yıllardır popülerliğini korumaya devam eden Candy Crush Saga takip ediyor ve sırasıyla, Ludo King, Call of Duty: Mobile ve Free Fire.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.