Hava Durumu

Karar bugün açıklanacaktı... Soma davasında flaş gelişme

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 5'i tutuklu 51 sanığın yargılandığı davada mahkeme başkanı, üye hakimlerden birinin ani gelişen rahatsızlığı nedeniyle kararı erteledi. Kararın 11 Temmuz Çarşamba günü açıklanacağı belirtildi. Salonda bulunan ailelerden tepki geldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2018 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2018 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karar bugün açıklanacaktı... Soma davasında flaş gelişme

Manisa'nın Soma ilçesi Eynez mevkisinde Soma Kömür İşletmeleri AŞ tarafından işletilen ocakta 13 Mayıs 2014'te çıkan yangında, galerilerin dumanla dolması sonucu 301 madenci yaşamını yitirmiş, 162 işçi kurtarılmıştı.

3 yıldır devam eden davada savcı son mütaalasında tutuklu 5 sanık için "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan da 162 kez, 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istedi. 6 sanık için ise taksirle ölüme sebebiyet vermekten cezalandırılmalarını; diğer 40 sanık için ise beraat istedi.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığının şirketlerin sahibi Alp Gürkan ile yöneticileri hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçlarından açtığı dava da ocak ayında ana davayla birleştirilmişti.

Davanın 19. duruşmasında tutuklu bulunan 8 kişiden 3'ünün önceki duruşmalarda tahliyesine karar verilmişti.

TUTUKLU SANIKLAR

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, Maden Mühendisi, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, İşletme Müdürü Akın Çelik, maden mühendisi Ertan Ersoy. Davanın tutuksuz yargılanan 46 sanığı bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.