Hava Durumu

Kararname açıklandı, 50 başkentin Büyükelçisi değişti

Büyükelçiler Kararnamesi Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylanmasının ardından açıklandı. Kararnameye göre, 50 ülkeye yeni büyükelçi atandı

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 06:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 06:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kararname açıklandı, 50 başkentin Büyükelçisi değişti
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, atanacak olan büyükelçilere görev yerlerini tek tek arayarak tebliğ cumartesi günü tebliğ etmeye başlamıştı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, büyükelçilerin görev tebligatları tamamlandı.

50 YENİ BÜYÜKELÇİ

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sınirlioğlu'nun BM Daimi Temsilciliği'ne getirilmesi kararlaştırılmıştı. Bunun dışındaki isimlere görev yerleri tebliğ edildi. Yeni atanan büyükelçiler için atanacağı ülkelerden agreman istenecek. Bu sürecin tamamlanmasının ardından Bakanlar Kurulu kararı ile atama yapılacak. Türkiye'nin yurt dışındaki toplam 50 büyükelçiliğine yeni atama yapılacak. Bu yerler içinde Moskova, Berlin, Paris, Roma ve Atina öne çıktı.

ABDULLAH GÜL'ÜN DANIŞMANLIĞINI YAPMIŞ DİRİÖZ RUSYA'YA

Büyükelçiler kararname taslağında yeni Moskova Büyükelçisi olarak Hüseyin Diriöz'in adı üstünde karar kılınması dikkat çekti. Diriöz, 2009 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dışişleri Başdanışmanı olarak görev yaptı. Diriöz, bu görevinin ardından 2010 yılında NATO Genel Sekreter yardımcısı oldu. Diriöz, Türkiye'deki atama sisteminin dışında NATO çerçevesinde bu göreve getirilen ilk Türk oldu.

MİT'İN 2 NUMARASI PARİS BÜYÜKELÇİSİ OLDU

Dışişleri kökenli MİT Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa, yeniden bakanlığa dönüyor. Hakan Fidan'ın istifası sürecinde MİT Başkanvekilliği görevinde de bulunan Musa, Paris Büyükelçisi olacak. Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği için ise Halit Çevik ismi belirlendi.

Alman Federal Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili kararı nedeniyle ilişkilerin gerildiği Berlin'e, Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın büyükelçi olarak gidecek. Önemli merkezlerden biri olan Roma'ya da Müsteşar Yardımcısı Murat Salim Esenli gönderilecek.

Cumhurbaşkanlığı döneminde Abdullah Gül'ün dış politika başdanışmanlığını yapan Gürcan Türkoğlu, Kudüs başkonsolosu olarak atanacak. Dışişleri'ndeki teamüller ve Kudüs önemi nedeniyle bu başkonsolosluğa büyükelçi seviyesinde atama yapılıyor.Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirilecek isim ise henüz belirlenmedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.