Hava Durumu

Karatay: "Hurmalar İsrail'den geliyor, sakın oruç açmayın"

Prof. Dr. Canan Karatay, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmayla oruç açılmasına sert tepki gösterip, "Zeytinle açılacak oruç. Hurma İsrail'den geliyor. Aklınızı başınıza alın." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2017 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2017 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karatay: "Hurmalar İsrail'den geliyor, sakın oruç açmayın"

Prof. Dr. Canan Karatay, yaklaşan Ramazan Ayı öncesi yaptığı açıklamayla ezberleri bir kere daha bozdu.

İftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmayı hedefine koyan Canan Karatay, "Zeytinle açılacak oruç. Hz. Muhammed zeytinle açardı. Hurma nereden geliyor, İsrail'den, aklınızı başınıza alın" dedi.

"AKLINIZI BAŞINIZA ALIN"

İşte Canan Karatay'ın hurma ile ilgili açıklaması:

Zeytinle açılacak oruç. Hz. Muhammed zeytinle açardı. Hurma nereden çıktı? Hurma tamamen endüstriyeldir. Hurma nereden geliyor, İsrail'den, Tunus'tan geliyor. Aklınızı başınıza alın. Kutsal kutsal diyerek, kutsallığı kullanarak bizi sömürüyorlar.Gözümüzü açacağız. Zeytin çok önemlidir. Zeytinle açılır, hafif su içilir, çay içilir şekersiz olmak şartıyla.

"AYIPTIR GÜNAHTIR"

Biraz peynir, biraz zeytin, sonra bir çorba. Ondan sonra da ne pişirildiyse o yenir. Bir de bu ilanlarda ben söyleye söyleye galiba kalktı. İftar sofrasında nur yüzlü neneler dedeler. Ortada bir tane gazlı içecek. Nereden çıktı kardeşim? Gelenek olan bu mudur? Böyle bir şey var mı, ayıptır günahtır. Bizim mercimek çorbamız var, soğuk ayranımız var, ayran çorbamız var taze naneyle yapılan, buğdayla yapılan. Bizim tarhanamız var. Bunlar dururken o koca şişele senelerce satıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.