Hava Durumu

Karatede dünyanın en iyisi Enes!

Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda +84 kiloda milli sporcu Enes Erkan, İranlı Sajad Ganjzadeh'ı 5-4 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2014 01:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2014 01:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karatede dünyanın en iyisi Enes!
Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda milli sporcu Enes Erkan, +84 kilo final maçında İranlı Sajad Ganjzadeh'ı 5-4 yenerek dünya şampiyonluğunu elde etti

ÖVB Arena'da gerçekleştirilen şampiyonda +84 kiloda mücadele eden milli sporcu Erkan, finalde İranlı Sajad Ganjzadeh ile karşılaştı. Çekişmeli geçen mücadeleyi Erkan, 5-4 kazandı. 

Erkan, Estonyalı Tanel Paabo’yu, Arnavut rakibi Herolind Nishevci'yi, Hollandalı Moreno Sheppard’ı ve yarı finalde de Fernandez Vizuete’yi yenerek finale yükselmişti.

Paris'te yapılan 2012 Dünya Karate Şampiyonası'nda ise +84 kilo finalinde Azeri Şahin Atamov ile karşılaşan Erkan, rakibini 3-0'lık skorla mağlup ederek altın madalyanın sahibi olmuştu. 

"Mutluluğum tarif edilemez"

Enes Erkan, "Şu anda mutluluğum tarif edilemez. Üst üste ikinci kez dünya şampiyonluğunu elde ettim" dedi.

ÖVB Arena'daki madalya töreninin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Erkan, verdiği emeğin karşılığını aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Finalde İranlı Sajad Ganjzadeh'ye karşı zorlandığını dile getiren Erkan, "Daha önce bir hazırlık maçında beni mağlup etmişti. Genç bir arkadaşımız inanıyorum ki dünya şampiyonu olacaktır. Çünkü çok iyi bir karateci ama ben de şampiyon olmak istiyordum. Burada da çok isteyen kazandı" ifadelerini kullandı.

"Şu anda mutluluğum tarif edilemez. Üst üste ikinci kez dünya şampiyonluğunu elde ettim" diyen Erkan, şöyle devam etti:

"Emeklerimizin, çalışmalarımızın karşılığını aldık. Federasyonumuz, devletimiz, kulübüm Sakarya Büyükşehir Belediyesi bize son derece destek çıkıyor. Buralarda başarılar elde etmek için bize herkesin desteği vardı. Buradan herkese teşekkür ediyorum. Bu destek devam ettiği sürece başarılarımızı sürdüreceğiz. Bizden sonraki neslin de bunu yapacağına inanıyorum. Gençlerimizde bu potansiyel var." 

Burnunun kanadığı görülen Erkan, kırık olup olmadığına ilişkin soruya, "Şu anda ağrı sızı hissetmiyorum. Kan durmuyor. Kırık olduğunu düşünmüyorum" yanıtını verdi.

Madalya töreni sırasında İranlı rakibiyle ne konuştuğunun sorulması üzerine Erkan, "Hala puanı savunuyordu. 'Ben alttan vurdum sen üstten vuramadın' diyordu da o işler geçti şampiyon belli" diye konuştu.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ise Enes Erkan ve Serap Özçelik'in şampiyonluğundan dolayı sevinçli olduğunu belirterek, "Dikkat ederseniz sporcularımızın hepsi derece alabilecek durumdaydı. Takım müsabakaları var. Orada da inşallah şampiyon oluruz. Ümit ederim bundan sonra çok daha başarılı olacağız" ifadelerini konuştu.

Hedeflere ulaşılıp ulaşılamadığına ilişkin soru üzerine Delihasan, "Buraya gelmeden 'size 2 tane altın verecekler 'deseler razı olurduk. Şunu gördük takımımızın potansiyeli çok daha fazla. Başarılı olmak zor başarıyı korumak daha zor. Biz başarıyı korumaya devam ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erkan'ı tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanarakdünya şampiyonu olan milli karateci Serap Özçelik ile Enes Erkan'ı tebrik etti. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda, altın madalya kazanan milli sporcular Serap Özçelik ile Enes Erkan'a birer tebrik telgrafı gönderdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, milli karateciyi tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dünya şampiyonu olan milli karateci Enes Erkan için tebrik mesajı yayımladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Kılıç, Almanya'da devam eden Dünya Karate Şampiyonası'nda artı 84 kiloda dünya şampiyonu olan Enes Erkan'ı tebrik etti.  

Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Almanya'da organize edilen Dünya Karate Şampiyonası'nda Serap Özçelik'in ardından Enes Erkan'ın elde ettiği dünya şampiyonluğu aynı gün içerisinde ikinci kez sevinç yaşamamızı sağladı. Bu doğrultuda kürsünün zirvesine çıkan Enes Erkan'ı içtenlikle tebrik eder, başarılarının daim olmasını dilerim."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.