Hava Durumu

Karda sokak hayvanlarına sıcak yardım eli

Osmangazi Belediyesi, yoğun kar yağışı ve şiddetli soğuklar sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmuyor. Ekipler, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için Uludağ yoluna kuru mama ve yem bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2017 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2017 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karda sokak hayvanlarına sıcak yardım eli

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kar kalınlığının 3 metreye yaklaştığı Uludağ yolundaki sahipsiz hayvanların aç kalmaması için seferber oldu. Şiddetli soğuk ve kar yağışının etkisini gösterdiği ilk günden itibaren düzenli şekilde yabani hayvanlara yiyecek takviyesi yapan Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hafta sonu Bursa Hayvan Hakları Dayanışma Platformu üyeleriyle birlikte Uludağ yolundaki sahipsiz hayvanlara yem ve mama dağıttı. Kedi ve köpekler için kaplar içerisinde yol kenarlarına kuru mama bırakan ekipler, ayrıca karda yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için de belirli bölgelere yem koydu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Kar sebebiyle birlikte yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanları için düzenli şekilde yiyecek yardımı yapıyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, periyodik şekilde başta Uludağ yolu olmak üzere, ilçemizin dört bir yanında bu yardımları yapıyor. Havaların soğuyup kar yağışının etkili olması ile birlikte doğada sahipsiz olarak yaşam mücadelesi veren hayvanlar için bugüne kadar yaklaşık 1 ton kuru mama ve yem bıraktık. Ekipler, aynı zamanda kulak küpesi bulunmayan köpekleri de toplayarak, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'nde bakıma alıyor. Aşıları, bakımları ve kısırlaştırma işlemleri yapılan hayvanlar tekrar alındıkları yerlere bırakılıyor. Bu yardımlarımız kış sonuna kadar devam edecek" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.