Hava Durumu

Kardeşliğe "evet" demek için 1071 kilometre yürüyecekler

Kardeşliğe "evet" demek için Ankara'dan yola çıkan 3 arkadaş, 1071 kilometre yürüyecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kardeşliğe "evet" demek için 1071 kilometre yürüyecekler

Üç arkadaş, 23 Şubat tarihinde Ankara'dan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünden başlattıkları 'kardeşlik için evet' yürüyüşünün 400 kilometresinde Bursa'ya ulaştı. Salim Gören, Soner Gürkan Yücel ve Fatih Sarıkaya adlı arkadaşlar, Ankara'dan başlattıkları kardeşlik yürüyüşlerinde Eskişehir ve Bilecik'in ardından Bursa'ya ulaştı. 3 arkadaş, başta 15 Temmuz şehit ve gazileri olmak üzere bütün şehit ve gazileri selamlamak için 1071 kilometre kat edecek.

Ankara'dan yürüyüşe başlayan 3 arkadaş, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, ve Bolu'dan sonra tekrar başlangıç noktası Ankara'da yürüyüşlerini bitirerek 1071 kilometreyi tamamlayacak. Ellerinde 'Kardeşliğe evet ' pankartıyla yürüyen 3 kişi, gittikleri her şehirde bir dizi ziyaretlerde bulunuyor.

Kardeşlik için yollara düşen arkadaşlar, yolculuklarının 400. kilometresinde Bursa'ya ulaştı.

15 Temmuz darbe girişiminde tankların üzerinde darbecilere karşı direnirken ayak topuğunu çatlatan Salim Gören, " Malum, referandum sürecindeyiz. 16 Nisan'da bu ülke sandığa gidecek. Yeni bir yönetim sistemine ya evet ya hayır diyecek. Biz Türkiye'deki çevre dernekleri arasında ilk kez bir basın bildirisi ile bu referanduma evet diyeceğimizi açıklayan derneğiz. Kamplaşmadan, bölünmeden bu ülke çok çekti. 80'li yılları üzülerek hatırlıyoruz. O gün sokak sokak ayrılan insanlar bugün kardeş kardeş sokaklarda yürüyebiliyor. Ne olursa olsun, ister vatandaşlarımız evet desin, ister hayır desin, sadece kardeşliğimiz bozulmasın. Bu yüzden kardeşliğe evet diyoruz. Dostluğun, barışın, kardeşliğin her şeyin üzerinde olması gerektiğine inanıyoruz. Yürüyüşümüzdeki gayesi bu. Bursa'ya gelene kadar 600 bin adım attık. Sakatlandık, yorulduk, ama asla yürüyüşümüzden ve hedefimizden kopmadık. Her birimizde 40 kiloluk çanta var. Ankara'dan yola çıkalı bisiklete dahi binmedik. Şehitlerimizi selamlamak istedik" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.